okeej. więc tak jak w temacie.
mój problem polega na tym, że babka od chemii nie skończyła w 2 klasie przerabiać podręcznika, tzn. takjakby skończyła, ale nie zdążyła zrobić sprawdzianu z ostatniego działu i zapowiedziała nam na 3 klasę czyli na rok 08/09.
można coś takiego zrobić? bo wydaje mi się że to jest zdeczka nieregulaminowe, ale nie mam pewności bo nigdzie nie sprawdzałam itp - wolałam spytać najpierw Was o zdanie.
dzięki z góry. ; ***
pzdr.
lista tematów
sprawdzian zapowiedziany rok wcześniej -.- strona 1 z 3
Ciesz się że masz tylko z ostatniego działu, u mnie były np. w trzeciej klasie klasówki z całego materiału przerobionego w klasie drugiej, + co pół roku tzw. Badanie osiągnięć edukacyjnych czyli klasówki z przedmiotów kierunkowych z materiału od początku szkoły.
tez mialam takie sprawdziany. przezylam wiec nie ma co robic afery, tylko sie pouczyc, a masz jeszcze sporo czasu
Raczej tak.
Ja np. pod koniec pierwszej klasy nie miałam sprawdzianu z ostatniego działu (też z chemii) i pani nam powiedziała, że zrobi go w drugiej... Ale chyba żartowała, bo nie zrobiła. Na szczęście materiał z drugiej klasy przerobiliśmy cały

Nie rok wcześniej, ale 2-3 miechy ;)
kurcze, ale macie problemy. ;)
przecież to nic takiego. Świat się nie skończy na tym.
Też mam mieć takie sprawdziany i nie przeżywam ;)
Wystarczy się nauczyć ..
albo zrobić dobre ściągi
Konto usunięte: mój problem polega na tym, że babka od chemii nie skończyła w 2 klasie przerabiać podręcznika, tzn. takjakby skończyła, ale nie zdążyła zrobić sprawdzianu z ostatniego działu i zapowiedziała nam na 3 klasę czyli na rok 08/09.
można coś takiego zrobić? bo wydaje mi się że to jest zdeczka nieregulaminowe, ale nie mam pewności bo nigdzie nie sprawdzałam itp - wolałam spytać najpierw Was o zdanie.
owszem z tego co jeszcze pamietam z gimnazjum i liceum było cos takiego.
tylko ze prawie zawsze nauczyciele odpuszczali pozniej