Konto usunięte: wiem,ale ja wiem na jaki kierunek chce iść więc niepotrzebnie będe szła do lo jak moge mieć po technikum jeszcze zawód. A że trudno zdać egzamin zawodowy to swoją drogą- no cóż tak jest,ale trzeba dążyć do celu.. Ale nie wałkujmy już tego bo było 1000 razy na forum o tym^^
kiedyś też tak myślałem że wiem czego chcę (niby informatyk miał być ze mnie) a teraz chcę całkiem co innego zamierzam iść do Akademii Morskiej ,
moim zdaniem wybór przyszłego zawodu w trzeciej gimnazjum to jeszcze jest za wcześnie , pochodzisz do szkoły poznasz realia i zmienisz zdanie , a po technikum raczej nie znajdziesz dobrej pracy , najlepsze stanowiska są wybierane po znajomości
takie są polskie realia. no chyba że liczysz się z tym że wyemigrujesz z polski
Konto usunięte: Nie boje się nauki czyli że sobie tam nie poradze... Tylko boje się właśnie że ludzie będą okropni i pod tym kątem boje się każdej szkoły^^ Dlatego jasno musze wszystko wiedzieć co do zmiany szkoły.. :)
każdy się tego obawia, w szczególności jeżeli idzie osoba sama (tak jak ja)
po co innego jak byś szła z koleżanką
u mnie w klasie właśnie dużo kolegów i koleżanek przyszło ze swoimi znajomymi z gim.
i to w sumie trochę było złe , bo cwaniaczki zaprzyjaźniły się z inną grupą cwaniaczków ale zbiegiem czasu się zmieniało i klasa była zgrana