margotka
margotka
  4 Mayo 2009 (pierwszy post)

Moi Drodzy...

w tym temacie proszę umieszczać wszystkie relacje dotyczące matury...

i nie zakładać nowych tematów, bo zostaną zamknięte!

piszcie jak było?
co było?
oraz czy jesteście z siebie zadowoleni czy też nie
etc.

Powodzenia!!! przecież wszystko wiecie...:mrgreen:

hydeparkowy
hydeparkowy
  7 Mayo 2009

ha zdałem niemiecki :rotfl:

pearl188
pearl188
  7 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: a ile jest na zdanie? 20?

za list jest 10 za notatke 5 za I część słuchanie czytanie : 35
pearl188
pearl188
  7 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ha zdałem niemiecki

A tak się bałeś :D Wiedziałam że zdasz :mrgreen: Zawsze tak jest :D
hydeparkowy
hydeparkowy
  7 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: A tak się bałeś :D Wiedziałam że zdasz Zawsze tak jest :D

no, ale w sumie to nie było tak łatwo :lol2:
xEvelynex
xEvelynex
  7 Mayo 2009

mam 27 pkt z zamknietych ;]

pearl188
pearl188
  7 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: no, ale w sumie to nie było tak łatwo

E tam. Bez przesadyzmu :ziober2:
hydeparkowy
hydeparkowy
  7 Mayo 2009

ja mam co najmniej 22 z zamkniętych, a z niemca ledwo na dwójach ciągnę :lol2: dawno mi tak dobrze z niemca nie poszło :)

pearl188
pearl188
  7 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ja mam co najmniej 22 z zamkniętych, a z niemca ledwo na dwójach ciągnę dawno mi tak dobrze z niemca nie poszło :)

Ja z niemieckim klopotów nie mam. uczyłam się kiedyś w Niemczech w gimnazjum :D . Zawsze 5. :) Ale teraz gdzieś koło 32 mam dobrze. :)
hydeparkowy
hydeparkowy
  7 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja z niemieckim klopotów nie mam. uczyłam się kiedyś w Niemczech w gimnazjum :D . Zawsze 5. :) Ale teraz gdzieś koło 32 mam dobrze. :)

ja pierwsze zadanie zawaliłem ;/
w pozostałych nawet całkiem nieźle...
i krótka forma nie za bardzo mi podpadła :C
pearl188
pearl188
  7 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: ja pierwsze zadanie zawaliłem ;/ w pozostałych nawet całkiem nieźle... i krótka forma nie za bardzo mi podpadła :C

wczoraj chciałeś tylko 16 pkt. Więc nie przejmuj się że nie masz 30 :) Ważne że zdane :) Ja tak uważam. :D Co z tego że mam z niemca te 80 - 90 % jak z wosu nie za dobrze mi poszło , znaczy nie tak jak chciałam :mrgreen:
hydeparkowy
hydeparkowy
  7 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: wczoraj chciałeś tylko 16 pkt. Więc nie przejmuj się że nie masz 30 :) Ważne że zdane :) Ja tak uważam. :D Co z tego że mam z niemca te 80 - 90 % jak z wosu nie za dobrze mi poszło , znaczy nie tak jak chciałam

no ja z niemca planowałem tylko zdać, a jak dobrze pójdzie to z 60 procent będę miał, czyli taki plan maksimum w moim wykonaniu ;)
pearl188
pearl188
  7 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: no ja z niemca planowałem tylko zdać, a jak dobrze pójdzie to z 60 procent będę miał, czyli taki plan maksimum w moim wykonaniu ;)

to nieźle. Powinieneś być z siebie dumny :) Bo na prawdę mało osób uzyskuje taki wynik :)
hydeparkowy
hydeparkowy
  7 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: to nieźle. Powinieneś być z siebie dumny :) Bo na prawdę mało osób uzyskuje taki wynik :)

mam do siebie pretensje, bo trochę zawaliłem krótką formę, ale za to list mi poszedł wyjątkowo łatwo :)
thomas893
thomas893
  7 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: Duchy, zjawy i upiory. Omów rolę świata nadprzyrodzonego w wybranych utworach literackich. ;] odnosze sie praktycznie do samych lektur ;]

też to miałem :mrgreen: z jakich książek korzystałaś? :]
Tangensoida
Tangensoida
  7 Mayo 2009
Konto usunięte
Konto usunięte: przepraszam bardzo...a co ? zamierzasz wymyslac tekst na poczekaniu przez 15 minut?

Po pierwsze - nie zamierzam, bo już zaliczyłem ją z wynikiem 100%.
Po drugie - na uj się tego uczyć? Zwyczajny freestyle, ot co. Jak wiesz, co chcesz powiedzieć, to nie potrzebujesz się uczyć niczego na pamięć.

Konto usunięte
Konto usunięte: ja sie nauczylam mojej prezentacji praktycznie na pamiec. i na ustnej powiedzialam plynnie wszystko to co chcialam. jakbym sie tej prezentacji nie wykula to bym tylko stekala i sie jakala w tym stresie...

Konto usunięte
Konto usunięte: no normalnie :/ ja naprzykład dziś wykułam wszystko, i teraz mam zamiar tylko powtarzać, powtarzać, powtarzać, egzamin mam dopiero 13. Nie wyobrażam sobie nie nauczyć się tego na pamięć. Improwizować niestety w stresie nie potrafię :/

Boże :szok2:

O jakim stresie mówicie? Wbijasz, zdejmujesz kominiarę, szczery uśmiech do komisji i nawijka leci przez 15 minut. Jedynego, o co niezmiernie się srałem, to pytania komisji. Ale poszło gładko.
No ale dobrze, nie przekonuję. Jak na mój gust od razu widać, kto idzie na żywioł, a kto recytuje.
Ja może miałem łatwiej, bo zrobiłem dość obszerną prezentację multimedialną, przez co nie musiałem nawet zerkać na kartkę z ramowym planem wypowiedzi. W dzień prezentacji powiedziałem ją na głos do połowy, na pół godziny przed wejściem do sali również. Naprawdę, podejdźcie do tego na luzie i zachowujcie się jak ten pajac z totolotka (:mrgreen:). A jedyne, czego się można obawiać, to pytania komisji. Mogą poprosić nawet o charakterystykę epoki, w której tworzył autor, którego pozycję umieściliście w bibliografii lub o biografię tegoż autora. A tak to chill out.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.