niewiele brakuje mi do paska na koniec roku, ale nie chce mi się uczyć, ciepło na dworze , po prostu czuje zbliżające się wakacje . znacie jakiś dobry sposób na mobilizację?
lista tematów
mini problem strona 1 z 3
Kochana walcz o niego!! :)) Trudno zmus sie i ucz, mozesz tez zabierac ksiazki na dwor. trzyam kciuki ;) po latach beda mile spomnienia.
Konto usunięte: Ja uważam, że to wiocha naciągac sobie oceny "do paska".. To strasznie dziecinne, dojrzali ludzie wiedzą co mają w głowach i nie potrzebny im żaden pasek, żeby "mama była dumna" albo żeby pokazac, że się jest madrym człowiekiem - to tylko świadczy na odwrót..
Masz rację, ale oceny w ostatniej klasie gimnazjum są mocno ponaciągane. Chociaż nie każdy ma taki zaszczyt być lubianym przez nauczycieli (np. ja

Na szczęście liceum (przynajmniej moje) ma dobrą kadrę, która jest sprawiedliwa i ten problem zniknął.
ja slyszalam ze 5 :]
Konto usunięte: niewiele brakuje mi do paska na koniec roku, ale nie chce mi się uczyć, ciepło na dworze , po prostu czuje zbliżające się wakacje . znacie jakiś dobry sposób na mobilizację?
ha! rodzice obiecali mi wymarzone wakacje jezeli bede miec pasek

tylko większość osób naciąga sobie tak oceny poprzez wychowawcę.
To dopiero jest żenada. "proszę pani, bo chciałabym mieć pasek, ale pani X, Y i Z nie chce dać mi piąąąąątki. " Nieważne przeciez, że nie potrafi na 5, ale jak pani wychowawczyni się postawi to pasek musi być

@NaTaLka9310x:
skoro nie chce Ci się uczyć, chcesz podciągać oceny w ostatniej chwili- nie zasługujesz na pasek. Jak będę nauczycielką, jeszcze będę obniżać oceny tym, którzy pchają sie do paska, a gówno umieją.
mobilizacja

może brakujące parę złotych dorób gdzieś przy okazji

drogi ten pasek ?
wytycz sobie cel - w tym przypadku "pasek"
Konto usunięte: tylko większość osób naciąga sobie tak oceny poprzez wychowawcę.
To dopiero jest żenada. "proszę pani, bo chciałabym mieć pasek, ale pani X, Y i Z nie chce dać mi piąąąąątki. " Nieważne przeciez, że nie potrafi na 5, ale jak pani wychowawczyni się postawi to pasek musi być
czasami jak tak patrze to mam uczucie że poziom edukacji w ciągu kilku lat poszedł ogromnie do przodu
za "moich czasów" mieć 5 na koniec to byłeś kimś , dziś jedno z drugim się przechwala i licytuję kto ma więcej 6 ( tym bardziej jak sie nie ma pojęcia o tym co się uczyło)
chociaż i za moich czasów to tez sie działo.. zwłaszcza jak sie jest dzieckiem nauczyciela to nie wypada NIE MIEĆ paska na świadectwie

...Ignorance is bliss...