Siemka chodze do 3 gim , mam testy w srode , i mam takie pytanie co do wyboru szkoly ,
ucze sie tak srednio dwojki trojki czworki i piatki jakies tam sa , ale przewaga "3"
i nie wiem czy isc do technikum czy do zawodowki , a wy gdzie chodzicie i co mi doradzacie? :)
lista tematów
Technikum Czy Zawodówka? strona 2 z 3
z takimi ocenami odrazdzam technikum , sam bylem rok temu , no ale nie dalem rady , teraz jestem w zawodowce , mam zawod ,ktory mi sie podoba , w szkole luzy , no i oczywiscie jakas kasa wpadnie
/silv
Konto usunięte: z takimi ocenami odrazdzam technikum , sam bylem rok temu , no ale nie dalem rady , teraz jestem w zawodowce , mam zawod ,ktory mi sie podoba , w szkole luzy , no i oczywiscie jakas kasa wpadnie
/silv
a w jakim tech byles chodzi mi o profil , a w zawodowce? teraz jaki wybrales sobie , wiem ze zawodowka to ostatecznosc ...
Konto usunięte: Siemka chodze do 3 gim , mam testy w srode , i mam takie pytanie co do wyboru szkoly ,
ucze sie tak srednio dwojki trojki czworki i piatki jakies tam sa , ale przewaga "3"
i nie wiem czy isc do technikum czy do zawodowki , a wy gdzie chodzicie i co mi doradzacie? :)
Ja bym na Twoim miejscu poszła do technikum

Sama jestem w LO a żałuję że nie poszłam do technikum.
Moim zdaniem po technikum masz więcej możliwości, poza tym tak samo jak po ogólniaku możesz iść na studia.
Ja tam chodz e do technikum i nie narzekałam do czasu... do momentu kiedy to właśnie zaczęła się 3 klasa, nauki multum.
No, ale za rok jak dobrze pójdzie to będzie maturka i tytuł 'technik hotelarz' ;)
na Twoim miejscu poszłabym do technikum...z opowieści innych jest tam masę nauki,ale jestem pewna,że poradzisz sobie

jak na razie do gimnazjum,ale wybieram się do liceum...technikum nie jest dla mnie...
też mam w Srode Testy znaczy JUtro
No ja wlasnie tez niewiem jaka Bude wybrac :/
Mysle nad technikum znaczy na pewno technikum ale niewiem Jakie
Nie ma takiego wyobru :/
jak wiesz co chcesz robic w zyciut to technikum
ja ide do ogolniaka do klasy gdzie sa rozszerzone moje ulubione przedmioty. Potem sie pomysli
Dokładnie :)
Poza tym w moim mieście do zawodówki i technikum były mniej więcej te same wymagania punktowe... Jedynie do LO trzeba było mieć trochę więcej ;)
Np. : do zawodówki na piekarza minimum to było 30 pkt

a do technikum hotelarskiego gdzie z początku chciałam iść ale się rozmyśliłam, było 38 punktów minimalnie wymaganych. Myślę, że różnica niewielka a przynajmniej jest zawód i matura a po zawodówce to nigdy nic nie wiadomo ;)
Konto usunięte: Np. : do zawodówki na piekarza minimum to było 30 pkt
a do technikum hotelarskiego gdzie z początku chciałam iść ale się rozmyśliłam, było 38 punktów minimalnie wymaganych. Myślę, że różnica niewielka a przynajmniej jest zawód i matura a po zawodówce to nigdy nic nie wiadomo ;)
do technikum nie jest trudno się dostać. Gorzej jest później z utrzymaniem sie w klasie.