RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  20 Agosto 2008 (pierwszy post)

Witam

tak się przyglądam .. i miło jest powyzywać naszych belfrów
posmiac się z nich.. wyżyć się literacko na ich osobach..
więc.. może poświęcę ten temat.. dla ...

...wasi ulubieni nauczyciele .. ...osobowości waszej szkoły

Czy w waszej szkole jest nauczyciel którego lubicie ?
Czy wyróżnia sie swoją osobą od innych nauczycieli.. jak tak..to czym ?
Wasze miłe wspomnienia związane z Tym belfrem ?
A może nie miłe rozczarowania

pytanie bonusowe..

Największe dziwactwa.. waszych belfrów ?

Pozdrawiam

...Ignorance is bliss...
dnmMili
dnmMili
  20 Agosto 2008
Lucassoo
Lucassoo: to rzadkość ... w rzeczywistości nauczyciel podchodzi z rezerwą do uczniów bo w większości przypadków uczniowie nie wykazują zainteresowania.

nauczyciele sami w sobie też lubią narzekać jaka to straszna jest ich praca, już kilku mi się przyznało że pracuje bo pracuje. Jednak się nie nadaje i praca się nie podoba :P
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  20 Agosto 2008
RexMundi
RexMundi: pewnie dlatego że nie przychodzą na lekcje

tez tak myślę :ziober2:
RexMundi
RexMundi
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: są, nawet kilka jednakże nie będę tu pisać :d

a liczyłem na to że napiszesz :and:

Konto usunięte
Konto usunięte: też były... :P

i też liczyłem

Konto usunięte
Konto usunięte: hm, grzebanie w nosie, strzelanie potem po klasie...

super :crylol:

Konto usunięte
Konto usunięte: palenie z uczniami

:nie: to nie jest pozytywne

Konto usunięte
Konto usunięte: Tak był ale w tym roku odszedł

emerytura ? emigracja ? zmarł ?
...Ignorance is bliss...
toki20Stce
toki20Stce
  20 Agosto 2008
RexMundi
RexMundi: Czy w waszej szkole jest nauczyciel którego lubicie ?

był taki jeden od historji :tak:
co drugą lekcję to sie przegadało o wszystkim i niczym :tak:
puźniej dyrkiem został a takiego to ze świecą szukać :w00t:
unchico
unchico
  20 Agosto 2008

Wyszedłem z gim...
Mój nauczyciel od matmy... [ ksywy - Krecik , Hitler ] ...
Tadeusz... :P

Nigdy się nie uczyłem, wystarczało mi, że uważam na lekcji, a oceny wspaniałe... Tak było i w pierwszej klasie... (Nawet niespodziewanie sukces w konkursie Kangur zdobyłem :P ). Ale późnejsze wakacje coś ważnego w moim życiu się zmieniło... Stało się coś, co odczuwam do dnia dzisiejszego...Olewałem cały świat wokół mnie, szkołę najbardziej ( nadal chyba tak mam... )... NIe robiłem nic... W drugiej gimnazjum, co większość chyba wie, tak naprawdę dopiero zaczynają się trudniejsze rzeczy... Teoria też... ;P Nie odrabiałem zadań domowych... Często ich nie sprawdzał, ale gdy już je sprawdzał, nie było ze mną najlepiej ;/ xD (Ten tekst i dalsza część odnosi się też do tzreciej klasy... :) )...
Opuszczałem dużo lekcji... Wiadomo, że w domu nie nadrabiałem zaległości...
Kanonem stały się jego słowa, które mówił często na początku lekcji : "Gdzie się podział ten Radek z pierwszej klasy?"... Na opieprzanie mnie tracił średnio 5 minut z każdej lekcji... Pomagał mi jak tylko mógł. Dał mi szansę na koniec wyciągnąć się na wyższą ocenę... Udało się. :)
Teraz coś co mnie wzrusza, a Was nie musi... ;P
Koniec roku. Piękna uroczystość. Już prawie ppo wszystkim, pozostało wręczenie kwiatów. Zabrałem kwiat jakiejś dziewczynie i poszedłem do niego. Widziałem poruszenie w jego oczach... :P Powiedział, że jeśli poczułem się urażony jego słowami, to przeprasza. Stwierdził też, że wszystko co powiedział i robił, robił dla mojego dobra ( Te słowa mówił też na końcowych lekcjach, w obecności klasy... ;) ) ... Obiecałem mu, że w LO wezmę się do pracy... I chociaż jest mi ciężko... (szczęśliwie dostałem się do wymarzonego Liceum), to zrobię wszystko, aby spełnić tą obietnicę! :)
Jeśli ktoś czyta(ł) te 'wypociny', to dziękuję xD

xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: był taki jeden od historji

no proszę :ziober2:
RexMundi
RexMundi
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Własnie od nauczycieli w bardzo dużym stopniu zależy podejście ucznia do danego przedmiotu :)

no prawda.. nie trawiłem babki od geografii do takiego stopnia że z 6 zjechalem na 3

miała taki skrzypliwy głos.. i nigdy nie przyznawała się do błędów.. a juz tym bardziej nie powiedziała nigdy ..że zrobiło się coś dobrze..

a podpadłem jej.. gdy raz mówiąc swoje nudne monologi..zaksztusiła się a ja do niej ..
"dobra mucha ? "
...Ignorance is bliss...
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeśli ktoś czyta(ł) te 'wypociny', to dziękuję xD

Ja czytałam :)
takich własnie nauczycieli szkoły potrzebują. Szkoda ze jest ich tak mało :and:
xxTwojeMarzenie
xxTwojeMarzenie
  20 Agosto 2008
RexMundi
RexMundi: no prawda.. nie trawiłem babki od geografii do takiego stopnia że z 6 zjechalem na 3 miała taki skrzypliwy głos.. i nigdy nie przyznawała się do błędów.. a juz tym bardziej nie powiedziała nigdy ..że zrobiło się coś dobrze.. a podpadłem jej.. gdy raz mówiąc swoje nudne monologi..zaksztusiła się a ja do niej .. "dobra mucha ? "

ja własnie przez taką babkę zrezygnowałam ze zdawania matury z geografii.
2/3 lekcji u niej w ogole nie było
RexMundi
RexMundi
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jeśli ktoś czyta(ł) te 'wypociny', to dziękuję xD

przeczytałem :tak:

i uważam że warto mieć takie wspomnienia .. i mieć do czynienia z takimi ludzmi

Konto usunięte
Konto usunięte: no proszę

Historia rządzi :rock:
...Ignorance is bliss...
KamiQa
KamiQa
  20 Agosto 2008
RexMundi
RexMundi: Czy w waszej szkole jest nauczyciel którego lubicie ?

tak. Pani od polskiego. Podchodzi do nas z dystansem i luzem. Kiedy trzeba zazartuje ale kidy zabardzo się rozlużnimi umie nakrzyczec i ustawić wszystke 32 osoby :)

RexMundi
RexMundi: Czy wyróżnia sie swoją osobą od innych nauczycieli.. jak tak..to czym ?

charakterem i podejściem do uczniów. nie traktuje nas z góry w pewien sposób się z nami zaprzyjaźnia ale jest granica miedzy nauczycielem a uczniem

RexMundi
RexMundi: Największe dziwactwa.. waszych belfrów ?

hm. no jedna pani ma obsesje na punkcie tablicy. nie moze byc grama kredy o.O masakre mają dyżurni kiedy ma gorszy dzień :P
RexMundi
RexMundi
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ja własnie przez taką babkę zrezygnowałam ze zdawania matury z geografii. 2/3 lekcji u niej w ogole nie było

żywe mumię :tak:
...Ignorance is bliss...
trumanusia15
trumanusia15
  20 Agosto 2008
RexMundi
RexMundi: Czy w waszej szkole jest nauczyciel którego lubicie ? Czy wyróżnia sie swoją osobą od innych nauczycieli.. jak tak..to czym ? Wasze miłe wspomnienia związane z Tym belfrem ? A może nie miłe rozczarowania

Troche ciężko mi teraz pisac..bo w sumie idę teraz do nowej szkoły i nie wiem jakich będę mie nauczycieli...ale moge coś napisac o tych poprzednich:)
tak
jest bardziej wyrozumiały w stosunku do innych..i ma duze poczucie humoru(:
jak nie postawił mi nagany..chociaż mi się należała:woot:
...
RexMundi
RexMundi
  20 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: tak. Pani od polskiego. Podchodzi do nas z dystansem i luzem. Kiedy trzeba zazartuje ale kidy zabardzo się rozlużnimi umie nakrzyczec i ustawić wszystke 32 osoby :)

tacy nauczyciele sa chyba najlepsi.. budzą szacunek a zarazem sympatie

Konto usunięte
Konto usunięte: hm. no jedna pani ma obsesje na punkcie tablicy. nie moze byc grama kredy o.O masakre mają dyżurni kiedy ma gorszy dzień :P

pedantka

Konto usunięte
Konto usunięte: Troche ciężko mi teraz pisac..bo w sumie idę teraz do nowej szkoły i nie wiem jakich będę mie nauczycieli...ale moge coś napisac o tych poprzednich:)

no raczej

Konto usunięte
Konto usunięte: jak nie postawił mi nagany..chociaż mi się należała

za co :mrgreen:
...Ignorance is bliss...
trumanusia15
trumanusia15
  20 Agosto 2008
RexMundi
RexMundi: za co

moze lepiej tego nie napisze:lol:
zreszta było ..minęło:tak:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.