hej mam pytanie gdzie mogę pracować po socjologi? Studiuje ktoś socjologie? Co jest tam na zajęciach?
lista tematów
socjologia
Konto usunięte: hej mam pytanie gdzie mogę pracować po socjologi? Studiuje ktoś socjologie? Co jest tam na zajęciach?
Kiepski kierunek, mało można po nim robić.
Wydaje mi się, że po tym kierunku możesz być Pracownikiem Socjalnym.
Konto usunięte: Kiepski kierunek, mało można po nim robić.
Wydaje mi się, że po tym kierunku możesz być Pracownikiem Socjalnym.
po medycynie mozna zostać lekarzem, też kiepski kierunek bo mało można po nim robić

Konto usunięte: hej mam pytanie gdzie mogę pracować po socjologi? Studiuje ktoś socjologie? Co jest tam na zajęciach?
socjologia jest potrzebna wszędzie tam gdzie mowa o wpływie grupy na grupy

http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,74896,2973658.html
Moja kuzynka skończyła ten kierunek i pracuje teraz w Londynie (ale nie na zmywaku;>) tylko w swoim zawodzie. Jest pracownicą biura statystycznego, zna b. dobrze angielski... nie narzeka na zarobki, a godziny pracy ustala sobie sama.;) Żyć nie umierać! Ale nie powiem. trudno znaleść po tym kierunku pracę...
Teoretycznie w wielu miejscach możesz pracować, a praktycznie nie ma wakatu na socjologów, więc będziesz bezrobotną z wyżyszm wykształceniem
ale piepszysz :/
ja się właśnie obroniłam... mam licencjat z socjologii i nigdy nie żałowałam wybrou tego kierunku...
zawód jest bardzo uniwersalny:
*pracownik socjalny
*pracownik w ośrodkach zajmujących się badaniem opinii publicznej
*pracownik w agencji reklamowej
*pracownik działów personalnych i kadrowych w firmach z zakładach pracy
*pracownik w ośrodkach pomocy rodzinie itp.
*doradztwo zawodowe i personalne
*pracownik ośrodków badań statystycznych
*nauczyciel akademicki
mogłabym tak wymieniać z godzinę....
*
zapomniałam o tym pytaniu...
tematyka jest dosyć obszerna.... zaczynając od podstawowych bloków obejmujących metodologię badań socjologicznych przez pojęcie grupy od czasów starożytnych, szkoły socjologiczne światowych socjologów aż do psychologii społecznej oraz elementów logiki, podstawowych pojęć na temat socjologii religii, wsi i miasta, mediów, pracy, nauki, państwa i kończąc na współczesnych badaniach statystycznych...