dnmMili
dnmMili
  19 Agosto 2008 (pierwszy post)

Lubiani nauczyciele mają cechy
- ?umie nauczać: jasno tłumaczy, podaje przykłady, dobrze zorganizowany; - jest pogodny, łagodny, cierpliwy, nie daje się byle czym zirytować;
- jest przyjacielski, koleżeński: nie trzyma się na uboczu;
- interesuje się uczniami, rozumie ich;
- jest bezstronny: nie ma swoich pupilów;
- jest sprawiedliwy przy stawianiu stopni i ocenianiu?
Jakie byście jeszcze dopisali?

Nauczyciel - pedagog rozumiany w starożytnej Grecji jako ?prowadzący chłopców?, pojawił się od momentu powstania szkoły. W latach 436 do 338 p.n.e. Ateńczyk Isokrates prowadził pierwszą regularną szkołę. Zalecał on wyżej cenić nauczyciela od rodziców, a jednocześnie żądał od nauczyciela nienagannej postawy moralnej.

Czy cenicie bardziej nauczycieli niż rodziców?
Czy szkoła jest miejscem chodzenia z przymusu?
Czy tak musi być?
Czego nie lubisz w swojej szkole, lub byłej szkole?
Co do tej pory wspominasz mile, jakie szkoła wartości moralne wprowadziła w Twoje życie?
Lepiej byłoby bez niej?

(dla osób uważających że dużo tematów robię :crylol: dziele to na cześć :D póżniej byłoby 'nie chcę mi się czytać' :D )

AroundMyLife
AroundMyLife
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy cenicie bardziej nauczycieli niż rodziców? Czy szkoła jest miejscem chodzenia z przymusu? Czy tak musi być? Czego nie lubisz w swojej szkole, lub byłej szkole? Co do tej pory wspominasz mile, jakie szkoła wartości moralne wprowadziła w Twoje życie? Lepiej byłoby bez niej?

Nie
nie,zawsze mozna nie isc :P
musi
nauczycielki matmy,okropna jest
ludzi,szczegolnie moja klase,jakie wartosci-?
chyba nie,bo jakby jej nie byklo to jakbysmy tu na forum siedzieli i pisali? przeciez nie umeilibysmy czytac ani pisac,nie byloby nic bez niej!
Jacek80
Jacek80
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy cenicie bardziej nauczycieli niż rodziców?

a Ty kogo bardziej cenisz?
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy szkoła jest miejscem chodzenia z przymusu?

do pewnego wieku tak... jest to regulowane prawem, później możesz się uczyć ale nie musisz, choć raczej sama siebie się zmusisz do nauki, żeby Ci to wyszło na dobre w późniejszych etapach życia
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy tak musi być?

pewnie tak
Konto usunięte
Konto usunięte: Lepiej byłoby bez niej?

heh... żylibyśmy w państwie idiotów... chociaż niektórzy powiedzą, że już w takim żyjemy :mrgreen:
olga512
olga512
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy cenicie bardziej nauczycieli niż rodziców? Czy szkoła jest miejscem chodzenia z przymusu? Czy tak musi być? Czego nie lubisz w swojej szkole, lub byłej szkole? Co do tej pory wspominasz mile, jakie szkoła wartości moralne wprowadziła w Twoje życie? Lepiej byłoby bez niej?

1. jeśli jest to nauczyciel godny :wielbienia: to czemu nie... zawsze wzorowałam się na własnej wychowawczyni, ona była moja inspiracją
2. nie jest, ale jeśli chcemy być bardziej wykształceni to warto chodzić
3. nie musi, nikt nie zmusza, no chyba, że rodzice :ziober2:
4 w byłej nie lubiłam tej panującej atmosfery, gdzie wszyscy chcieli się tylko bić, wyzywać.
5. mile wspominam tylko swoją klasę, choć nie zawsze była ona aż taka zgrana...
6. minęło nie całe 2 miesiące a mi się już tęskni za ich głupimi docinkami w moją stronę, :D
DeliciousJelly
DeliciousJelly
  19 Agosto 2008
Konto usunięte

Nie. Ja chodziłam do szkoły, bo na lekcjach mogłam sobie pogadać i pośmiać się ze znajomymi. Lub pobajerzyć z nauczycielami. :mrgreen: Ogólnie u nas w szkole nie robiliśmy nic... No może czasem na przerwie się poszło na fajkę. I dlatego lubiłam do niej chodzić. ^^

Konto usunięte
Konto usunięte: Co do tej pory wspominasz mile, jakie szkoła wartości moralne wprowadziła w Twoje życie?

Szkoła i wartości moralne? Więcej nauczyłam się na ulicy. W szkole zrozumiałam tylko, że nie warto jest dawać ściągać, bo nie ten, który ściągał, ale Ty dostaniesz pałę. :and:

Konto usunięte

Jasne że nie. Bo jednak mimo nic nie robienia na lekcjach, coś tam do ucha wpadło. Poza tym szerzyłby się analfabetyzm, a tego bym nie zniosła. :ziober2:
Dylaq
Dylaq
  19 Agosto 2008
Konto usunięte

Nie! Wole rodziców !

Konto usunięte

w pewnym sensie tak.

Konto usunięte

Chyba tak... :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: Czego nie lubisz w swojej szkole, lub byłej szkole?

Nie lubię uczenia się zbędnych materiałów które nigdy mi nie będą potrzebne.

Konto usunięte
Konto usunięte: Co do tej pory wspominasz mile, jakie szkoła wartości moralne wprowadziła w Twoje życie?

Nic nie wspominam mile i nic nie wniosła szkołą w moje życie.

Konto usunięte

było by gorzej :ziober2:
kfiatuch666
kfiatuch666
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakie byście jeszcze dopisali?

W przeciwieństwie do moich nauczycieli powinien nie wdawać się w dyskusję z uczniami

Konto usunięte

Nie !

Konto usunięte

Ja tam lubię szkołę .

Konto usunięte

Chyba.

Konto usunięte

Podejścia do nauki.

Konto usunięte

Przyjaciół ze starszych klas :zakochany:

Konto usunięte

Oj nie ;D

Konto usunięte
Konto usunięte: (dla osób uważających że dużo tematów robię dziele to na cześć :D póżniej byłoby 'nie chcę mi się czytać' :D )

A tam, fajne masz tematy xD
dnmMili
dnmMili
  19 Agosto 2008
kfiatuch666
kfiatuch666: W przeciwieństwie do moich nauczycieli powinien nie wdawać się w dyskusję z uczniami

faktycznie to by się przydało. U mnie pół lekcji pani tłumaczy jakiemuś jak ma się zachowywać, po czym później dużo nam zadaje.

kfiatuch666
kfiatuch666: A tam, fajne masz tematy xD

dziękuje
kfiatuch666
kfiatuch666
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: faktycznie to by się przydało. U mnie pół lekcji pani tłumaczy jakiemuś jak ma się zachowywać, po czym później dużo nam zadaje

Dokładnie. U mnie w gimnazjum są bardzo młodzi nauczyciele, praktykanci, pół lekcji przepapla i karzą sami robić notatki :D
jymmy
jymmy
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jakie byście jeszcze dopisali?

przede wszystkim dobry nauczyciel to taki ktory traktuje Ciebie na rowni, nie wywyzsza sie ze Ty jestes mlodszy od niego, no oczywiscie do pewnego stopnia tak ze nie da sobie na glowe wejsc
PikerSik
PikerSik
  19 Agosto 2008
Konto usunięte

nie. :wtf:
kiedyś była przymusem, z czasem przestała.
musi.
wychowawczyni. :nie:
żadnych.
Scooter3217
Scooter3217
  19 Agosto 2008
Konto usunięte

co za durne pytanie, wiadomo ze rodzice to rzecz swieta;p

Konto usunięte

w gimnazjum nauczylem sie palic i pic

Konto usunięte

w obenej nie lubie moeje klasy
AalekkSandraa
AalekkSandraa
  19 Agosto 2008
Konto usunięte

nie
tak
chyba nic
raczej nie
nauki
PikerSik
PikerSik
  19 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: w gimnazjum nauczylem sie palic i pic

:lol: tak ja też...to są jedyne dobre strony chodzenia do gimnazjum. :ziober2:.
xXxKroplaRosyxXx
xXxKroplaRosyxXx
  19 Agosto 2008
Konto usunięte

w życiu!
do czasu jest przymusem.
tja.
rAczej nic.
hmm. :zakochany:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.