lista tematów
Zawodówka = wstyd ????? strona 1 z 3
Od wielu ludzi słyszałam, że iść do zawodówki to siara, że tam idą same tępaki. Jakie wy macie zdanie na ten temat? Czy ludzie z liceum powinni uważać się za lepszych?
Z całą pewnością trudniej się dostać do liceum niż do zawodówki (i nie wciskać mi kitów, że nie wiem co mówię - w tym temacie jestem na bieżąco).
Lepsi? Nie wiem, nie mi oceniać.
Zawodówka jest na końcu "szczebelka":
liceum
technikum
zawodówka

Wstyd - nie mój interes co ktoś wybrał, jeśli dla niego to wstyd - niech się wstydzi, gdyby się lepiej uczył i chciał pójść do innej szkoły średniej - poszedłby. Nie do mnie pretensje :)
Lepsi? Nie wiem, nie mi oceniać.
Zawodówka jest na końcu "szczebelka":
liceum
technikum
zawodówka

Wstyd - nie mój interes co ktoś wybrał, jeśli dla niego to wstyd - niech się wstydzi, gdyby się lepiej uczył i chciał pójść do innej szkoły średniej - poszedłby. Nie do mnie pretensje :)
ja zrobiłam licencjat z administracji, mój chłopak skończył zawodówke i nie wydaje mi sie,żeby w jakimkolwiek stopniu był gorszy ode mnie
a kase na zycie mamy dokładnie taka sama , także jak dla mnie to zaden wstyd, jeden ma głowe do nauki, inny nie i tyle
nie widze sensu by ktos komu nauka sprawia trudność męczył sie w liceum i pewnie go nie skonczył , jesli może zdobyc zawód, pójśc do pracy, a zaocznie nauke moze zaczać zawsze
a kase na zycie mamy dokładnie taka sama , także jak dla mnie to zaden wstyd, jeden ma głowe do nauki, inny nie i tyle
nie widze sensu by ktos komu nauka sprawia trudność męczył sie w liceum i pewnie go nie skonczył , jesli może zdobyc zawód, pójśc do pracy, a zaocznie nauke moze zaczać zawsze
Konto usunięte: Od wielu ludzi słyszałam, że iść do zawodówki to siara, że tam idą same tępaki. Jakie wy macie zdanie na ten temat?
hm.. ja sama chyba ide do zawodowki buhehhe i wcale sie nie wtydze

ciekawe czego?! szkoła jak szkoła.. przynajmniej jest jakaś ;]
nie !.
moja szkoła jest zespołem technikum, zawodówek i liceów profilowanych.
większość (podkreslam większość, nie mylić z pojęciem: "wszyscy") którzy chodzą do zawodówki to ci którzy maja w dupie szkołę i chodzą tam, by albo uniknąć wojska, albo po prostu "na odpiedol"
dziewczyny z zawodówki mozna łatwo poznać poi zachowaniu i wyglądzie- niestety.
Nie mówię, ze wszędzie tak jest. Oceniam na podstawie mojej szkoły.
Są jednak ludzie, którzy po zawodówce zarabiają większe kokosy od tych po studiach. I szczerze gratuluje im tego.
większość (podkreslam większość, nie mylić z pojęciem: "wszyscy") którzy chodzą do zawodówki to ci którzy maja w dupie szkołę i chodzą tam, by albo uniknąć wojska, albo po prostu "na odpiedol"
dziewczyny z zawodówki mozna łatwo poznać poi zachowaniu i wyglądzie- niestety.
Nie mówię, ze wszędzie tak jest. Oceniam na podstawie mojej szkoły.
Są jednak ludzie, którzy po zawodówce zarabiają większe kokosy od tych po studiach. I szczerze gratuluje im tego.
chodzisz do mojej szkoły
:PKonto usunięte: większość (podkreslam większość, nie mylić z pojęciem: "wszyscy") którzy chodzą do zawodówki to ci którzy maja w dupie szkołę i chodzą tam, by albo uniknąć wojska, albo po prostu "na odpiedol"
wszystko zależy od indywidualnego podejścia ucznia.. jeśli będzie chciał się uczyć itd. to nie można go wyśmiewać za to, że skończył zawodówkę, a nie inną szkołe
jasne. :p codzienie dojezdżam do Ostrowa ;p
Konto usunięte: wszystko zależy od indywidualnego podejścia ucznia.. jeśli będzie chciał się uczyć itd. to nie można go wyśmiewać za to, że skończył zawodówkę, a nie inną szkołe
ja to wiem. Tacy ludzie to skarb dla Polski, bo wtedy to świetni fachowcy.
Niestety większość z mojej szkoły to nieroby, które chcą zarobić a się nie narobić
nie ma czegoś takiego jak "lepiej"
nikt nie jest lepszy tym samym nikt nie jest gorszy
o tak mi sie "cytneło"
Ludzie sa ograniczeni
zawodówka - LO - Technikum to śa różne poziomy nauczania
oczywiste jest że nie każdego "stać" na to by iść do danej szkoły
jednak czy można nazwać "głupkiem" kogoś kto idzie do zawki i ma po niej zawód - pracę a osobę która idzie do LO i ma tylko papierek
...Ignorance is bliss...
no tak mi się wydawało, że Cię dzisiaj widziałem :P
...i wyjeżdżają za granicę, bo lepiej płacą
ale chyba w gruncie rzeczy każdy by tak chciał xD
Osoba, która idzie do liceum raczej powinna być ukierunkowana, zdecydowana, że dalej chce iść na studia, mieć przynjamniej jakieś plany, chęci i zdolności*.
*zdolności dlatego, że realizuje się program niegdyś czteroletni w trzy lata (właściwie dwa i pół) + przedmioty rozszerzone a w trzeciej klasie odchodzą przedmioty których się nie zdaje na maturze (w niektórych liceach)