Konto usunięte: twierdziłam że jeden kierunek mi nie wystarczy (bo ja ambitna jestem
ambicje ambicjami, ale studia dzienne po prostu strasznie zabierają czas. ciągnąć dwa kierunki jednocześnie jest niemożliwe - chyba, że załatwisz sobie specjalny tryb studiowania, ale to i tak z tego co mi wiadomo można dopiero po pierwszym roku.
z kolei studiowanie kierunków wieczorowo moim zdaniem mija się z celem - przynajmniej w Polsce - bo studia wieczorowe niestety uczą "po łebkach" i nie dają takiej wiedzy, jak studia dzienne.
Konto usunięte: W przyszłości chcę zostac dziennikarką.
Ja już jestem, bez studiów nawet. Ale też chcę na dziennikarstwo iść od przyszłego września ;)
Konto usunięte: Jakie jeszcze, oprócz dziennikarstwa powinnam skończyć studia??
Odpowiednie do rodzaju dziennikarstwa jakim chcesz się zajmować. Jeśli chcesz się zajmować dziennikarstwem politycznym, to socjologię/politologię, jeśli interesuje Cię TVN CNBC BIZNES, to ekonomię, jeżeli muzyczne - proponuję iść na akademię muzyczną czy inżynierię dźwięku itd.
Generalnie taka kombinacja pozwala być ponad innymi, znaczna większość dziennikarzy to ludzie którzy studiowali coś kompletnie niezwiązanego z dziennikarstwem (wiem, bo sam siedzę w tym od dzieciaka prawdę mówiąc i moi rodzice też mają z mediami sporo wspólnego) --- jeżeli będziesz mieć dwa stopnie, choćby nawet licencjaty, w tym jeden z dziennikarstwa a drugi z dziedziny którą chcesz się zajmować, zrobi to z Ciebie fachowca i specjalistę już na początku. Takich ludzi jest naprawdę bardzo mało