Mam napisac wypracowanie na taki temat
JAk chrzescijanstwo zmienia czlowieka? na podsatwie fragmenow Quo Vadis oraz calosci utworu przedstaw ewolucje postawy Chilona i zwroc uwage na przyczyny jego przemiany. w odpowiedzi na pytania zawarte w temacie odwolaj sie do kreajci innych bohaterow powiesci.
prrosilabym o jakas pomoc jak zaczac i w ogole... ?
lista tematów
polski-wypracowanie POMOC
Konto usunięte: JAk chrzescijanstwo zmienia czlowieka? na podsatwie fragmenow Quo Vadis oraz calosci utworu przedstaw ewolucje postawy Chilona i zwroc uwage na przyczyny jego przemiany. w odpowiedzi na pytania zawarte w temacie odwolaj sie do kreajci innych bohaterow powiesci.
prrosilabym o jakas pomoc jak zaczac i w ogole... ?
zaplanuj najpierw co napiszesz we wstępie,rozwinięciu zakończeniu...
Przyhotuj,wypisz sobie to co potrzeba z książki... w razie ewentualności z korzystaj z internetu i na podsawie kilku prac napisz to sama
Konto usunięte: zaplanuj najpierw co napiszesz we wstępie,rozwinięciu zakończeniu...
Przyhotuj,wypisz sobie to co potrzeba z książki... w razie ewentualności z korzystaj z internetu i na podsawie kilku prac napisz to sama
to akurtat wiem
ksiazki nie ma
a w necie nic nie moge znalezc na temat tego wypracowania
Zacznij od tego czym jest Biblia, co jest jej przeslaniem... - warto byloby tu wyjsc od stwierdzenia, ze wskazuje ona clzowiekowi jakas droge zycia i to jakimi zasadami powinien sie w nim kierowac by przezyc je godnie...
jesli natomiast chodzi o wlasciwa czesc wypracowania warto zaczac od tego jak wygladalo jego zycie zanim zetknal sie z chrzescinajstwem... opisa jak sie zachowywal i jaki tryb zycia prowadzil...
druga czesc bedzie juz ta wlasciwa opisujaca wszystkie zachodzace zmiany:
- pojrzenie na milosc
- zmiana trybu zycia
- nabranie pokory
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
3 gimnazjalista przychodzi do twojego technikum napisz wypracowanie zeby go zachęcic do szkoly ;D chce sie komus pisac?:D
Konto usunięte: 3 gimnazjalista przychodzi do twojego technikum napisz wypracowanie zeby go zachęcic do szkoly ;D chce sie komus pisac?:D
ja bym napisala, ze zaden NORMALNY gimnazjalista nie bedzie czytal glupawych wypracowan i to bym oddala nauczycielce/nauczycielowi

a tak btw - jak cos chcesz, to zaloz nowy temat a nie piszesz nie na temat...