19agusss91
19agusss91
  12 Octubre 2008 (pierwszy post)

potrzebuje definicje temperatury bezwzglednej na lekcje fizyki... moja kolezanka szukala w internecie i mowi, ze nie moze znalezc takiej konkretnej definicji tego. z lekcji zapisalam tylko ze ma to byc cos z -273... jesli wiecie cos na ten temat to prosze napiszcie ;p bede wdzieczna bardzo :) z gory dziekuje :)

Moniczka66617
Moniczka66617
  12 Octubre 2008

nie pamiętam, ale to chyba było tak, że temperatura bezwzględna to najniższa temperatura jaką człowiek moze osiągnąć.... Najniższa jaką do tej pory zanotowano...
-273 = 0 stopni Kelwina

WychowanaPrzezRaap
WychowanaPrzezRaap
  12 Octubre 2008
http://www.google.pl/search?hl=pl&lr=&sa=X&oi=spell&resnum=0&ct=result&cd=1&q=temperatura+bezwzgl%C4%99dna&spell=1

Konto usunięte
Konto usunięte: moja kolezanka szukala w internecie i mowi, ze nie może znalezc

Konto usunięte
Konto usunięte: Znaleziono w 0,25 sek.)

to dziwne :zonk:
19agusss91
19agusss91
  12 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Znaleziono w 0,25 sek.)

a u mnie w 0,05 ;] heh ale widocznie nie znalazla nic co by pasowalo :) ja sama sie za to wezme to cos znajde ;p napisalam bo myslalam ze moze ktos bedzie wiedzial tak sam z siebie xd

Konto usunięte
Konto usunięte: nie pamiętam, ale to chyba było tak, że temperatura bezwzględna to najniższa temperatura jaką człowiek moze osiągnąć.... Najniższa jaką do tej pory zanotowano... -273 = 0 stopni Kelwina

dziekuje ;** zawsze cos :)

pozdrawiam =)
19agusss91
19agusss91
  12 Octubre 2008

juz znalazlam! moja kolezanka to jednak jest :cenzura: ;p to miala byc temperatura ZERA bezwzglednego ;] o jaaa ^^ wlasnie zobaczylam w zeszycie ze mam tak napisane... :) ale dziekuje za pomoc i tak ;)

DrewnoPlb
DrewnoPlb
  12 Octubre 2008
www.google.pl nie boli poszukac
dziewczyna4169
dziewczyna4169
  12 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: www.google.pl nie boli poszukac

Regulamin :ssh: ;]
Deathbreaker
Deathbreaker
  13 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: cos z -273

Na najniższa temperatura , występuje w kosmosie. -273 st. C to 0 st. Kelvina
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.