angielski (praca domowa)
Napisałam pracę domową z angielskiego i chciałam tylko prosić aby ktoś sprawdził czy nie zrobiłam jakiś błędów , tylko tyle :)
This house it connection a tent with chalet.
Hause is big has three floors , a balcony and is COLORFUL.
On first floor is LIFT which was come on individual floors.
Lift is main entry to hause .
On second floor is kitchen next to which is bathroom and opposite living room is dinning room .
However on third floor are four bedrooms , bathroom and also is room in which is computer and TV-set
This Hause is laid on a lot of glade
In neighborhood są mountains and forests .This are beautiful views and this is magic place
Tłumaczenie Twojej pracy :
Ten dom to łączność namiot z *chalet*. *Hause* jest wielki ma trzy podłogi, *balcony* i jest barwny. Na pierwszej podłodze jest PODNIESIENIE który był indywidualne podłogi. Podniesienie jest głównym wejściem *hause*. Na drugiej podłodze jest kuchnia następnie do którego jest łazienka i przeciwległe zamieszkanie sali (miejsce) jest *dinning* sala (miejsce). Jednak na trzeciej podłodze są czterema sypialniami, łazienka a także jest sala (miejsce) w którym jest komputer i UMIESZCZANA telewizja Ten (to) *Hause* jest położony na wielkiej ilości *glade* w sąsiedztwie *s*ą góry i lasy. są pięknymi opiniami (widok) i to jest magicznym miejscem
Wniosek:
cos nie skladnie napisane z tego wynika
tam gdzie sa slowa otoczone gwiazdkami to slowa ktorych nie ma w slowniku angielskim
Jak nie występują w słowniku angielskim ?
chalet-chatka
balcony*- balkon
*hause - dom
dinning - literówkę zrobiłam . Miało być dining room czyli pokój gościny
glade- polana
to miało być are
Nie wiem z jakiego translatora korzystasz ,że on nie ma tych słów w słowniku .
I chciałam tylko aby sprawdzić błędy a nie przetłumaczyć mój tekst .
Gdyby to pomogło to dam tłumaczenie po polsku z którego przetłumaczałam
Ten dom to połączenie namiotu z chatką
Dom jest duży ma 3 piętra , balkon i jest kolorowy
Na pierwszym piętrze jest winda którą można dojechać na poszczególne piętra
Winda jest głównym wejściem do domu
Na drugim piętrze jest kuchnia obok której jest łazienka i naprzeciwko jadalni jest salon (pokój gościnny)
Natomiast na trzecim piętrze są 4 sypialnie , łazienka a także pokój w którym jest komputer i telewizor
Ten dom is położony na dużej polanie
W okolicy są góry i lasy . To są piękne widoki i to jest magiczne miejsce