co mogłabym napisać w rozprawce pt. ,,Czy zgadzasz się z twierdzeniem Sokratesa ,że ludzie błądzą nie dlatego ,że są źli ale dlatego ,że nie wiedzą co jest dobre''
z góry dzięki ;P
lista tematów
rozprawka
Konto usunięte: co mogłabym napisać w rozprawce pt. ,,Czy zgadzasz się z twierdzeniem Sokratesa ,że ludzie błądzą nie dlatego ,że są źli ale dlatego ,że nie wiedzą co jest dobre''
z góry dzięki ;P
jak nie umiesz albo nie chce ci sie robic to wpisz caly temat w google na pewno wyjdzie ci wypracowanie przeczytaj i napisz swoimi slowami mialam tez to chyba kiedys mialam jak sie nie myle :P
Konto usunięte: ,,Czy zgadzasz się z twierdzeniem Sokratesa ,że ludzie błądzą nie dlatego ,że są źli ale dlatego ,że nie wiedzą co jest dobre''
1. Zdecyduj sie jaka pozycje przyjmiesz: osoby, ktora zgadza sie z tym stwierdzeniem czy nie.
2. gdy ju sie okreslisz przystap do zebrania argumentow i krotkiego ich omowienia: np. jesli stwierdzisz, ze zgadzasz sie z tym mozesz zaczac od tego, ze kazda spolecznosc posiada jakis swoj kodeks moralny i system wg ktorego ocenia co jest dobre czy zle... zaleznie od np kultury te moralia moga sie od siebie troche roznic i wlasnie z tych roznic moze wynikac rozne pomowanie dobra i zla - i np. dla przedstawiciela jednej kulruty zachowanie kogos z innej moze byc bladzeniem, bo nie odpowiada jego ideaologii... albo inny przyklad... czlowiek czasem zrozumie cos inaczej niz powinien w zwiazku ze swoja bledna interpretacja mzoe bladzic...
3. na koniec zbierz wszystko w calosc i napisz, krotkie podsumowanie ;]
to forum tylko od pomocy w zadaniu, wiec jedynie ogolnie nakreslam jak mzoesz problem rpzedstawic, nie bede za Ciebie odrabiac zadania ;]
Nie mam czasu nienawidzić ludzi, którzy mnie nienawidzą,
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)
bo jestem zbyt zajęta kochaniem ludzi, którzy mnie kochają ;)