Witam
Musze napisac za pomoca jakich rozpuszczalnikow mozna wydobyc witamine C i witamine A z surowcow roslinnych
Wszystko by bylo fajne gdybym jeszcze to wiedziala prosze o pomoc
lista tematów
TŻ nie znacie tego -.- strona 1 z 2
Jestem pewny.
Ja pamiętam jak się tłuszcz wydobywa z nasion słonecznika i nie tylko... Muszę pomyśleć i zobaczyć w książce z 1-szej klasy od technologii może tam coś będzie napisane na ten temat (a powinno:)
Konto usunięte: Ja pamiętam jak się tłuszcz wydobywa z nasion słonecznika i nie tylko... Muszę pomyśleć i zobaczyć w książce z 1-szej klasy od technologii może tam coś będzie napisane na ten temat (a powinno:)
no ja mam ksiazke taka gruba fioletowa do 2klasy

Konto usunięte: no ja mam ksiazke taka gruba fioletowa do 2klasy ale tam nie ma.ale i tak dzieki za info :*
A ja mam taką cienką brązową i jeszcze jakąś inną , ale pamiętam ,że w tej brązowej to były same procesy technologiczne. Ale,że wogóle google niec nie mówią na ten temat to jest dziwne , bo próbowałem różnie wpisywać i nic... Hmm... A jaki temat ostatnio mieliście > ? I w której klasie jesteś >?
Konto usunięte: A ja mam taką cienką brązową i jeszcze jakąś inną , ale pamiętam ,że w tej brązowej to były same procesy technologiczne. Ale,że wogóle google niec nie mówią na ten temat to jest dziwne , bo próbowałem różnie wpisywać i nic... Hmm... A jaki temat ostatnio mieliście > ? I w której klasie jesteś >?
no wiem ze google nie wie bo szukalam tez ;) w 2jestem klasie tez mam ksiazke gdzie sa same procesy technologiczne teraz.a temat ostatnio destylacji ;p
oo taka mam

Konto usunięte: no wiem ze google nie wie bo szukalam tez ;) w 2jestem klasie tez mam ksiazke gdzie sa same procesy technologiczne teraz.a temat ostatnio destylacji ;p
oo taka mam http://imguser.gandalf.com.pl/pd_11736.jpg
No więc wydaje mi się ,że z destylacją to nie ma wiele wspólnego

P.S. Ja też mam ta książkę , przynajmniej teoretycznie