zanecik1661
zanecik1661
  5 Octubre 2008 (pierwszy post)
jakie można podać argumenty do rozprawki :
" miłość i życzliwość to podstawa zrozumienia człowieka "

proszę o pomoc

buziaki ;***
kathariss
kathariss
  5 Octubre 2008

A to ma byc na podstawie sztuki ( filmow, literatury, obrazow, rzezb etc. ), czy z życia wzięte przyklady, wymyślone?

zanecik1661
zanecik1661
  5 Octubre 2008

z życia wzięte

ilovelolipop
ilovelolipop
  5 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jakie można podać argumenty do rozprawki : " miłość i życzliwość to podstawa zrozumienia człowieka " proszę o pomoc buziaki ;***

Bóg stworzył człowieka z miłości i dlatego miłość jest kluczem do zrozumienia najgłębszych pragnień ludzkiego serca. ;d
BlackGiiirls
BlackGiiirls
  5 Octubre 2008

Bez miłości nie ma szczęscia..
jesteśmy bardzo samotni.
życzliwi mają więcej .. itp.

madzia88m
madzia88m
  5 Octubre 2008

jest to rozprawka a wiec bedzie ci latwiej napisac ja gdyz zrobisz plan
najpierw wysun teze czy zgadzasz sie z tym stwierdzeniem w dwoch kolejnych argumentach podaj dwa argumenty za a w ostatnim dobrze by bylo podac jeden przeciw a w zaknczeniu podsumowac ze mimo tego argumetu przeciw to i tak potwierdza sie twoja trz cos w tym stylu .

fruityloop
fruityloop
  6 Octubre 2008

podstawa zrozumienia człowieka to samotność
ale mniejsza z tym
po pierwsze bardziej życzliwi są ludzie serdeczni, ze środowisk prostych, klasa średnia
tam zachowana jest obyczajowość, uroczystości kościelne, hierarchia domowników etc.
miłość rodzinną wyznaje się tu bez zachamowań,
natomiast wśród klasy wysoce zamążnej i wykształconej, często zdarza się, że tradycyjny model polskiej prostej i ciepłej rodziny nie ma miejsca, miejsce życzliwości, serdeczności zastępuje tu wzgarda dla biednych i nie wykształconych oraz narzucanie dzieciom celów, nauczane rywalizacji, ta klasa częściej nie uczestniczy w życiu kościoła,
te dwa modele - bardzo duży wpływ mają na wychowanie dziecka, na to kim ono będzie w przyszłości, jak będzie okazywało miłość
nie wiem czy tobie się to przyda, ale tak pomyślałem, że napisze o tym

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.