xMoNia16
xMoNia16
  5 Octubre 2008 (pierwszy post)
Znacie może jakieś sposoby na poprawienie pamięci?? tzn. wkówanie z efektem?
[w Gim szło mi dobrze z nauką, a teraz;(;/ szkoda gadać! brak chęci! ;/ Pomocy!!]

:szok:
xxJustLikeThis
xxJustLikeThis
  5 Octubre 2008

nie znam ;d
ale skoro w gim dobrze ci szlo, to znaczy ze teraz tez dasz rade tylko sie trzeba postarac ;p

LunaStellaSoleil
LunaStellaSoleil
  5 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: wkówanie

po pierwsze wkuwanie ;]

hmm.. sposób... jak się notuje, przepisuje i ogólnie dużo pisze to się zapamiętuje:] przynajmniej w moim przypadku .
xMoNia16
xMoNia16
  5 Octubre 2008

Dzieki !! Ale jak ja otwieram zeszyt to w ciągu 3 sek go zamykam, albo robie wszystko by się nie uczyć!;/ w ogóle jak robie jakies notatki to 2 godziny mi zlecą;/ wogóle rozplanować jakoś trzeba ten czas...

RideProgressxD
RideProgressxD
  5 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: wkówanie z

płykiem :D ?
hauhai
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 30
hauhai
  5 Octubre 2008

Mnie zawsze babka od angielskiego tłumaczyła:
"Aby nauczyć się poprawnie wymawiać i zapamiętywać słówka to jedno trzeba powtórzyć 2000 razy" może przesadziła ja nie wiem ;) mnie starczyła setka :) angielski z głowy :)
z niemieckim jest tak samo, francuskim włoskim i innymi językami obcymi również :)

Matematykę chemie fizykę, trzeba zrozumieć, z polskim nie powinno być problemu

Wos Historia, w kółko to samo sejm sejm "niemy" powstania itd ^^ podstawy znasz i jest dobrze

Filozofia też jest prosta, trochę gier komputerowych, i historii :)

z innymi podobnie :) a jak ci nie idzie to ściągi, chociaż gorzej z maturą :)

Powodzenia przy nauce :)

hauhai
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 30
hauhai
  5 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: hmm.. sposób... jak się notuje, przepisuje i ogólnie dużo pisze to się zapamiętuje:] przynajmniej w moim przypadku .

w pewnym sensie masz rację bo nie tylko u ciebie tak jest :)
Na Historii piszemy przez 30 minut lekcji i połowę z tego zawsze zapamiętasz, czy tego chcesz czy nie ;) to też jest dobry sposób.
bomigoraco
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 82
bomigoraco
  5 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Znacie może jakieś sposoby na poprawienie pamięci?? tzn. wkówanie z efektem? [w Gim szło mi dobrze z nauką, a teraz;(;/ szkoda gadać! brak chęci! ;/ Pomocy!!]

Ja wkuwam albo na logikę albo na podobieństwa słówek.

24.XII.2010 :zakochany:

OlekOcw
OlekOcw
  5 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Znacie może jakieś sposoby na poprawienie pamięci?? tzn. wkówanie z efektem? [w Gim szło mi dobrze z nauką, a teraz;(;/ szkoda gadać! brak chęci! ;/ Pomocy!!]

Widocznie się opuściłaś...lub zawsze byłaś nie za inteligentna...:zonk:

Ppo 1sze wyłącz komputer i nie siedź cały czas na fotce...:zonk:
kundziorka86
Reputacja: 1 | BluzgometrTM: 30
kundziorka86
  5 Octubre 2008
Konto usunięte

mniej siedź w internecie to i pamięć będzie lepsza...
BU! :**
xXxToScHkAxXx
xXxToScHkAxXx
  5 Octubre 2008

ja też przepisuje często;p dzisiaj sie nauczyłam tyle nowych słówek a tylko dlatego że moja koleżanka niewyraźnie pisze i musiałam szukać w słowniku :D

baskas4
baskas4
  5 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jak się notuje, przepisuje i ogólnie dużo pisze to się zapamiętuje:] przynajmniej w moim przypadku .

mam taką samą metodę. Pozatym jestem wzrokowo. Pamiętam na jakiej stronie znajduje się odpowiedź na dane pytanie i staram się przypomnieć co am się znajdowało.
OoOmonOoO
OoOmonOoO
  5 Octubre 2008
Konto usunięte

Ja ostatnio przed klasówkami/odpytywaniem, etc. wypisuję sobie najważniejsze informacje na kartce, dodatkowo zaznaczam kolorem.
Do słówek z angielskiego, francuskiego dorysowuję ich znaczenia.

Miłej nauki! :woot: :lol2:
balladka
balladka
  5 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Znacie może jakieś sposoby na poprawienie pamięci??

Przede wszystkim systematyczność. Dobre jest odrabianie lekcji od razu po szkole, gdy w głowie mamy jeszcze materiał, który nauczyciele przekazali nam podczas lekcji. Uczenie się do sprawdzianów nie dwa lub trzy dni przed, ale już tydzień przed nimi - pozostaje wtedy więcej czasu na spokojną naukę, zapamiętanie i powtórki, dzięki którym cały materiał dobrze nam się utrwali.
WrednaMisia
WrednaMisia
  5 Octubre 2008

Ty się naucz najpierw poprawnie pisać.
Niestety nikt Cię do nauki nie zmusi. sama musisz się zmobilizować

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.