1. Czy religia Waszym zdaniem słusznie jest wliczana w średnią?
2. Lubicie, lub lubiliście owe lekcje w szkole?
3. Czy znacie chociaż 3 nauczycieli, którzy według Was świetnie uczą, lub uczyli. A także zawdzięczacie im dużo?
4. Jak życie szkolne wpływa na Wasze życie prywatne? -czy szkoła nauczyła Was wielu złych, a może dobrych rzeczy?
5. Warto siedzieć w niej tyle lata? -czy uważacie że za dużo niepotrzebnych przedmiotów które w ogóle Was nie interesują musieliście, lub musicie się uczyć?
6. Jaka jest Waszym zdaniem różnica między kujonem a dobrym uczniem?
7. Ilu znacie nauczycieli z powołania?
8. Czy zdarzyło się Wam płakać przez szkołę?
9. Uczniowie w Waszej klasie zawsze Wam odpowiadali, klasę mieliście lub macie ok?
10. W jakiej szkole najbardziej Wam się podobało?
11. Utrzymujecie kontakt ze starymi wychowawcami, czy też tam nauczycielami?
Porady:fotka.CODE.v2:
1.tak
2.raczej
3. tak a nawet więcej. około 6
4. złych i dobrych i tego ze czasem zycie daje nauczkę albo bez powodu chce ukarać. ale też ogromna dawka humoru którą nie zawsze mam poza szkołą;)
5. dla mnie dobrze jest.. nie chciałabym zostać głąbem
6. kujon ta taki co musi wykuć, płacze za złe oceny, a dobry uczeń to bystra osoba która potrafi z lekcji dużo wynieśc
7. yy nie wiem?
8. nie pamiętam ale pewnie przez jakieś zajścia które miały w niej miejsce to tak
9. no niestety niektórzy są i byli nieznosni. ale nie jestem sama i trzeba akceptować czasem takich ludzi
10. podstawówka ach te beztroskie czasy ..;)))))
11 nieeee
a jest? nie wiedziałam, za mnie nie była
jasne
nawet więcej niż trzech
czas przeszły, nauczyła mnie systematyczności, sumienności
warto i już
kujon musi zakuwać a dobry uczeń dużo łapie na lekcji a później tylko powtarza materiał
wielu
tak, jak nauczycielka sie na mnie uwzięła w trzeciej gimnazjum i dała mi na koniec 4 zamiast 5 (to była zasłużona 5)
raczej tak!
liceum
nasza-klasa
1. skoro jest przedmiotem, z którego wystawia się oceny, dlaczego nie?
2. nie
3. oczywiście.
4. moja klasa ma ogromny wpływ na moje życie.
5. tak
6. dobry uczeń nie przesiaduje po nocach, by mieć dobre oceny. Większosć wiedzy wynosi z lekcji.
7. tylko dwóch. Z mojego gimnazjum. Nauczyciel fizyki/chemii i polskiego.
8. nie. Chyba, że w podstawówce jak dostałam pierwszą jedynkę ;)
9. Klasę (konkretnie moja paczka) mam świetną. Dobrze się dogadujemy.
10. w obecnej.
11. Nie.
tak biorąc pod uwagę, że nie trzeba chodzić..więc jeśli komuś nie odpowiada to daje rodzicom karteczke do podpisu i po kłopocie..
tak
z 5 będzie;p
tak..np muzyka-> i tak nie nauczyłam się jakoś wybitnie śpiewać..
tak..kujon siedzi ciągle nad książkami [jego wiedza pochodzi tylko z wykucia się różnych definicji itp z książek], a dobremu uczniowi łatwo 'wchodzi' wiedza do głowy[potrafi logicznie myśleć i słuchać na lekcji]..
a bo ja wiem

tak jak byłam pierwszy raz w życiu zagrożona z przedmiotu który był moim ulubionym..
teraz mam spoko klase, nie moge narzekać..ale w gimnazjum czy w podstawówce ciągle tworzyły się tzw grupki..
teraz mi sie podoba->technikum
tak;) sami do mnie pisza

nie,gdyż szkoła to instytucja świecka

nie
znam 2 takich

szkoła nauczyła mnie sporo.Kontaktów z innymi,obcowania w grupie, wyrobiła światopogląd etc.
warto,jeżeli chce się cokolwiek osiągnąć
kilku

nie do końca,ale tego nie da się uniknąć.Ogólnie moje klasy wspominam miło, obecna tez nie jest najgorsza
w Lo, czyli tam gdzie się jeszcze uczę
Słusznie.
Nie narzekałam :)
Znam nawet wiecej
Nie wpływa już praktycznie wcale
Warto
Kujon wszystko na blachę sie uczy a dobry uczen jest po prostu zdolny :)
Kilkoro
Nie

Nie zawsze niestety
L.O
Z niektórymi tak
nie
lubilam w liceum, bo mialam zajecia ze swietnym ksiedzem, ktorego zreszta wszyscy lubili
nauczycielka matematyki w gimnazjum, starszna kosa, ale uczyla swietnie, to co mi przekazala zostalo do dzis, od francuskiego w liceum, moja wychowawczyni zreszta, swietna nauczycielka, doradca zycoiwy i w ogole... i w studium nauczycielka przedmiotow zawodowych, dzieki ktorej zdalam egzamin
liceum mnie nauczylo imprezowego trybu zycia

polowa, z tego co mi wpajano do glowy nigdy mi sie nie przyda...
dobry uczen jest po prostu inteligentny, nie musi siedziec godzinami nad ksiazka, a i tak ma duza wiedze, ktora lapie nawet, kiedy pobieznie przeglada notatki
kilku... w tym rowniez moja wyzej wspomniana wychowawczyni z liceum, na prawde miala podejscie, lubi to co robi, chociaz nie musi pracowac w ogole...
oj wiele razy;)
tylko w liceum mi moja klasa odpowiadala, no i zżyłam sie z kilkoma osobami ze studium
zdecydowanie w liceum
z jedna z moich nauczycielek sie wrecz zaprzyjaznilam i utrzymuje z nia kontakt;)
1. bez różnicy
2. ogólnie nie narzekam [zależy jaki temat zarzucają ;p]
3. znam, nawet więcej.
4. szkoła, uczy mnie nadal samoobrony ;p
5. warto :)
6. moim zdaniem, to db. uczeń nie przeżywa że dostał np. 1 z czegoś, i nie uczy się całymi dniami, a kujon wkuwa dzień i noc, i ryczy po każdej niższej ocenie.
7. hm..
8. nie ;)
9. taak! jak najbardziej mi odpowiadają, są crazyy ;)
chodzę z nimi od 1 kl. podstawówki, a jak mi na myśl przychodzi, że to ostatni rok z nimi to chce mi się ryczeć..
10. chyba od podstawówki aż do teraz ;) [czyli do gim.]
11. no pewnie, do podstawówki mam jakieś 50m ;) także mogę wpaść i pogadać ;D
1. tak.
2. lubię, chociaż często narzekam.
3. ojj tak.. ;) najwięcej zawdzięczam chyba babce od polskiego w gimnazjum..
4. pracowitości, sumienności. ;p
5. warto, chociaż niektóre przedmioty według mnie są niepotrzebne ;p
6. dobry uczeń - nie uczy się, a dostaje dobre oceny, nie przeżywa też, gdy dostanie jakąś 1 czy 2. z kujonem jest odwrotnie. kuje cały dzień, a gdy dostanie 1 jest obrażony na cały świat.
7. więcej niż 5 na pewno.
8. przez samą szkołę, nie, ale przez nauczycieli owszem.
9. nie. nie lubię swojej klasy. [z małymi wyjątkami].
10. w gimnazjum. nigdy nie miałam lepszej klasy.
11. tak, ale nie ze wszystkimi.

w końcu to przedmiot szkolny.
Lubiłam jak miałam z katechetką, która jest moją ciotką. Teraz mam z księdzem i nie lubię, o ;d
Nie.
Złych

Nie warto. Za dużo.
Żadna

Jednego

Tak.

ujowa klasa. ;/
W żadnej. A najbardziej nie podobało mi się w tej, w której spędziłam siedem pierwszych dni września

Nie.
ja tam ogolnie to do sredniej bym wrocil, Ci ktorzy narzekaje ze im ciezko w liceum i technikum to mowie wam na studiach bedzie gorzej^^
1. nie powinna się wliczać, ale mnie to nie przeszkadza. Dzięki niej mogę sobie średnią podwyższyć
2. nie narzekam
3. znam
4. głównie to samych dobrych rzeczy
5. Warto siedzieć w niej tyle lat, bo przynajmniej nie będziesz debilem w przyszłości (no chyba, że nie chce ci się w ogóle uczyć). Jest kilka przedmiotów, które uważam za nieprzydatne i podstawowe ich zagadnienia zupełnie by mi wystarczyły w życiu.
6. kujon - cały czas siedzi w książkach. Dobry uczeń - oprócz nauki znajduje czas na inne czynności.
7. Jest ich wielu
8. Zdarzyło mi się kilka razy, ale to było we wczesnych klasach podstawówki :P
9. moja klasa jest średnio zgrana. nie czuję się w niej najlepiej.
10. najmilej wspominam czasy gimnazjum
11. nie