Hejka:) Mam pytank jestem w 3 gim i bedziemy bierzmowanie;) i chcialabym miec imie takie zeby z liter wychodzilo imie : arek:) hymmm nie moge znaleźć moze wy macie jakkies propozycje? Aleksandra jest podobnie ale to nie to samo:) Prosze o pomoc...
1. A wy jakie bierzecie imiona na bierzmowaniu? albo jakie wzieliscie? :)
Pozdrowionka:)
lista tematów
Imionaaaa strona 1 z 4
hmm dziwny masz problem... na bierzmowaniu wybiera się patrona a nie imię jakie Tobie sie spodoba. powinnaś chociaż trochę wiedzieć o tym swoim patronie a jak nie to po co Ci bierzmowanie?
Powyższy post wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko mnie w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów,bez podawania przyczyny.
Ja mam Krzysztof hehe :)
Ale ja tam nie wiem jakie może być żeby powstało Arek ... masz sentyment do Arków ?? :)
Zapytaj jakiegoś Arka zeby cie podpowiedział :D
Konto usunięte: hmm dziwny masz problem... na bierzmowaniu wybiera się patrona a nie imię jakie Tobie sie spodoba. powinnaś chociaż trochę wiedzieć o tym swoim patronie a jak nie to po co Ci bierzmowanie?
bede wiedziala... ale chce miec pamiatke po kims zeby zawsze pamietac... jesli chodzi o bierzmowanie to rodzce mi karza a nie ze ja chce....
Konto usunięte: hmm dziwny masz problem... na bierzmowaniu wybiera się patrona a nie imię jakie Tobie sie spodoba. powinnaś chociaż trochę wiedzieć o tym swoim patronie a jak nie to po co Ci bierzmowanie?
wybierasz imie jakie Ci sie podoba byle było świete

Wiktoria
Konto usunięte: Hejka:) Mam pytank jestem w 3 gim i bedziemy bierzmowanie;) i chcialabym miec imie takie zeby z liter wychodzilo imie : arek:)
Kornelia :)
święta Kornelia - wspomnienie obchodzimy 31 marca
Jedyną bodaj świętą noszącą to imię była Kornelia, pochodząca z terenów dzisiejszej Tunezji w Afryce Północnej. Tak jak o wielu innych świętych z pierwszych wieków chrześcijaństwa, również o niej wiemy bardzo mało. Pochodziła z jakiegoś możnego rodu, na co wskazuje jej imię (związane było z patrycjuszami rzymskimi, ale trzeba pamiętać, że było popularne także wśród warstw niższych). Nie wiemy też dokładnie kiedy żyła ale na pewno zginęła najpóźniej na początku IV wieku, gdyż jak wiadomo, edykt Konstantyna z 313 roku położył kres wszelkim prześladowaniom chrześcijan w całym cesarstwie.
Jest to łacińskie imię żeńskie pochodzące od imienia rodowego Cornelius (gens Cornelia). Nazwa zaś rodu pochodzi od nazwy pola Corne w Tusculum
Konto usunięte: agniesiaO3:
hmm dziwny masz problem... na bierzmowaniu wybiera się patrona a nie imię jakie Tobie sie spodoba. powinnaś chociaż trochę wiedzieć o tym swoim patronie a jak nie to po co Ci bierzmowanie?wybierasz imie jakie Ci sie podoba byle było świete
HotDogANDBigDog:
albo jakie wzieliscie? :) Wiktoria
HotDogANDBigDog:
Hejka:) Mam pytank jestem w 3 gim i bedziemy bierzmowanie;) i chcialabym miec imie takie zeby z liter wychodzilo imie : arek:)Kornelia :)święta Kornelia - wspomnienie obchodzimy 31 marcaJedyną bodaj świętą noszącą to imię była Kornelia, pochodząca z terenów dzisiejszej Tunezji w Afryce Północnej. Tak jak o wielu innych świętych z pierwszych wieków chrześcijaństwa, również o niej wiemy bardzo mało. Pochodziła z jakiegoś możnego rodu, na co wskazuje jej imię (związane było z patrycjuszami rzymskimi, ale trzeba pamiętać, że było popularne także wśród warstw niższych). Nie wiemy też dokładnie kiedy żyła ale na pewno zginęła najpóźniej na początku IV wieku, gdyż jak wiadomo, edykt Konstantyna z 313 roku położył kres wszelkim prześladowaniom chrześcijan w całym cesarstwie.Jest to łacińskie imię żeńskie pochodzące od imienia rodowego Cornelius (gens Cornelia). Nazwa zaś rodu pochodzi od nazwy pola Corne w Tusculum
Dziekuje bardzo:) Pomysle nad tym imieniem:):)