Gejszalicious
Reputacja: -4 | BluzgometrTM: 29
Gejszalicious
  1 Octubre 2008 (pierwszy post)
[color=violet]Hello everybody! I'm looking for some English radio!

A tera po naszemu xD
Więc tak: szukam jakiegoś angielskiego radia internetowego, które można słuchać przez internet i w którym są nadawane różne audycje, a nie sama muzyka. Potrzebuję tego, gdyż przygotowuje się do rozszerzonej matury z anglika :) i potrzebuje doszlifować rozumienie ze słuchu :mrgreen:
I proszę nie piszcie, że google wie, bo ja to wiem, ale próbowałam już chyba z 20 stacji angielskich i na większości z nich leci sama muzyka :and: jeśli macie linki do jakichś sprawdzonych stacji to proszę o podesłanie do mnie. Z góry dziękuję i pozdrawiam
Gejsza

PS. Zdaje ktoś z was rozszerzoną z anglika??
:piwo:
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
agniesiaO3
agniesiaO3
  1 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: PS. Zdaje ktoś z was rozszerzoną z anglika??

ja planuję ale to za rok:) bardzo dobry pomysł z tym radiem;) też bym skorzystała
Gejszalicious
Gejszalicious
  1 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ja planuję ale to za rok:) bardzo dobry pomysł z tym radiem;) też bym skorzystała

a jakie masz oceny z angielskiego??
Aby osiągnąć szczęście, trzeba spełnić trzy warunki: być imbecylem, być egoistą i cieszyć się dobrym zdrowiem. Jeśli jednak nie spełnicie pierwszego warunku, wszystko jest stracone.
Gustaw Flaubert
madzia88m
madzia88m
  1 Octubre 2008

moze to co ci podam to nie jest radio ale sa autentyczne nagrania audio i video
wejdz na strone bbc news w zakladke audio i video

baskas4
baskas4
  1 Octubre 2008

może coś z BBC?

chikicziki
chikicziki
  1 Octubre 2008

znajdź sobie radio maryja angielskie i tam będziesz miała audycje, bo żadne normalne radio nie będzie gadało 50min w ciagu godziny

Gejszalicious
Gejszalicious
  2 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: znajdź sobie radio maryja angielskie i tam będziesz miała audycje, bo żadne normalne radio nie będzie gadało 50min w ciagu godziny

przeczytałeś do końca szczylu? jak nie to wypier....
Gustaw Flaubert
razotka
razotka
  2 Octubre 2008

a nie lepiej zapisać się na doidatkowy angielski?
Moja nauczycielka, która mnie uczy prywatnie przez 90 minut rozmawia po angielski, na dodatek bardzoszybko ale to daltego, że jest energiczna- co jest jest ogromną zaletą, więc to praktycznie to samo co radio ;p

Ajra
Reputacja: 7 | BluzgometrTM: 2
Ajra
  2 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jak nie to wypier....

kolejna taka odzywka i będzie ban na 24.

Konto usunięte
Konto usunięte: Potrzebuję tego, gdyż przygotowuje się do rozszerzonej matury z anglika :)

Szerze mówiąc rozszerzona jest łatwiejsza od podstawy :mrgreen:

Konto usunięte
Konto usunięte: jeśli macie linki do jakichś sprawdzonych stacji to proszę o podesłanie do mnie.

oglądaj anglojęzyczne filmy bez napisów ;)
staraj się wyłapywać główny sens wypowiedzi, a później obejrzyj film z napisami ;)
spread my wings and fly hold my head up high
Qkkm
Qkkm
  2 Octubre 2008
Konto usunięte

ja też zdaję w tym roku, więc też by mi się przydało takie coś. Ale powinnaś też pomyśleć nad robieniem konkretnych ćwiczeń słuchowych jakie są na maturze, bo samo radio nic nie da. Najlepiej na korkach tak.
Qkkm
Qkkm
  2 Octubre 2008
Ajra
Ajra: Szerze mówiąc rozszerzona jest łatwiejsza od podstawy

szczerze mówiąc to chyba żartujesz :P :kurasek: rozszerzenie jest dużo trudniejsze
CykCykCzersonek
CykCykCzersonek
  2 Octubre 2008
Konto usunięte

nie ma takiej opcji. :zonk:
agniesiaO3
agniesiaO3
  3 Octubre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a jakie masz oceny z angielskiego??

miałam celujący na koniec roku:)
agniesiaO3
agniesiaO3
  3 Octubre 2008

w tym roku u nas ma być jakieś koło z angielskiego... ale wątpie ze dużo to mi da. to co do tego radia znalazłaś moze coś? ja mam z samą muzyka praktycznie:/

madzia88m
madzia88m
  3 Octubre 2008

podalam strone gdzie sa materialy do posluchanaia. mieszkam w anglii i jakos nie kojarze zadnego radia w ktorym by duzo mowili

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.