OdZaawszeNaZaawsze
OdZaawszeNaZaawsze
  29 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Jaka jest roznica w podstawowej maturze z biologii a rozszerzonej ? Na podstawie ma sie czlowieka a na rozszerzonej jeszcze 'roslinki' ?

justisssia
justisssia
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Na podstawie ma sie czlowiek

Chyba jeszcze do tego dochodzi genetyka i ekologia.
OdZaawszeNaZaawsze
OdZaawszeNaZaawsze
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Chyba jeszcze do tego dochodzi genetyka i ekologia.

A nie bez ekologii ? To co na rozszerzonym dochodzi ? Bo wydawalo mi sie wlasnie ze na rozszerzonym ekologia jest.
justisssia
justisssia
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: A nie bez ekologii ? To co na rozszerzonym dochodzi ? Bo wydawalo mi sie wlasnie ze na rozszerzonym ekologia jest.

Zaraz jeszcze popatrzę w necie, ale moja koleżanka zdawała w tym roku podstawę, i wydaje mi się że się ekologii uczyła. :woot:
OdZaawszeNaZaawsze
OdZaawszeNaZaawsze
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Zaraz jeszcze popatrzę w necie, ale moja koleżanka zdawała w tym roku podstawę, i wydaje mi się że się ekologii uczyła.

Uratujesz mi zycie, bo ja patrzalam w necie ale wlasnie nie bardzo sie dowiedzialam ; / A do jutra mam czas zeby zlozyc deklaracje jaka mature zdaje ;D
justisssia
justisssia
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Uratujesz mi zycie, bo ja patrzalam w necie ale wlasnie nie bardzo sie dowiedzialam ; / A do jutra mam czas zeby zlozyc deklaracje jaka mature zdaje ;D

http://www.oke.krakow.pl/inf/filedata/files/2008_biol_pp_rozw.pdf
Patrz, arkusz z podstawy z tego roku, zadania nr 26, 28,29 jakby nie patrzeć o człowieku nie jest. ;>
A co do deklaracji to dopiero taka wstępna, końcową dajesz później, i bedziesz mogła jeszcze wprowadzić zmiany.
justisssia
justisssia
  29 Septiembre 2008
http://www.cke.edu.pl/podstrony/inform_matur/biologia.pdf
I jeszcze tutaj popatrz, są wymagania.
OdZaawszeNaZaawsze
OdZaawszeNaZaawsze
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: http://www.oke.krakow.pl/inf/filedata/files/2008_biol_pp_rozw.pdf Patrz, arkusz z podstawy z tego roku, zadania nr 26, 28,29 jakby nie patrzeć o człowieku nie jest. ;> A co do deklaracji to dopiero taka wstępna, końcową dajesz później, i bedziesz mogła jeszcze wprowadzić zmiany.

Kurde, a mialam nadzieje, ze bez ekologii bedzie ; / zburzylas moj swiatopoglad.. ;D Chyba zdam sobie na podstawie biologie i geografie na rozszerzonym :D
justisssia
justisssia
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Kurde, a mialam nadzieje, ze bez ekologii bedzie ; / zburzylas moj swiatopoglad.. ;D

Przepraszam. :lol2:

Konto usunięte
Konto usunięte: Chyba zdam sobie na podstawie biologie i geografie na rozszerzonym :D

Jak uważasz. (; .
OdZaawszeNaZaawsze
OdZaawszeNaZaawsze
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: http://www.cke.edu.pl/podstrony/inform_matur/biologia.pdf I jeszcze tutaj popatrz, są wymagania.

A moglabys mi te wymagania wyslac na maila ? Bo ja nie moge tego wlasnie otworzyc bo jakiegos tam programu nie mam ; / Podalabym Ci na pw maila
UkolyszMnieDoSnu
UkolyszMnieDoSnu
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Na podstawie ma sie czlowieka a na rozszerzonej jeszcze 'roslinki' ?

botanika i zoologia na rozszerzonej :ssh:
justisssia
justisssia
  29 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: A moglabys mi te wymagania wyslac na maila ? Bo ja nie moge tego wlasnie otworzyc bo jakiegos tam programu nie mam ; / Podalabym Ci na pw maila

Nie ma problemu. :tak:
UstySsia
UstySsia
  29 Septiembre 2008

Tak. Z tego co mówiła moja nauczycielka od biologii. To , czego uczą nas na lekcjach nie obejmuje materialu na maturę rozszerzoną, więc trzeba douczać się na własną rękę, bo inaczej nie da rady jej zdać. Obejmuje, oprócz tego co w podstawowej, czyli jak mówisz człowieka- ekologię. (rośliny i inne takie... )

OlekOcw
OlekOcw
  30 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jaka jest roznica w podstawowej maturze z biologii a rozszerzonej ? Na podstawie ma sie czlowieka a na rozszerzonej jeszcze 'roslinki' ?

Poszukaj w internecie arkusza pods. i roz. i już bedziesz wiedziec :zonk:
foccowme
foccowme
  30 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: i geografie na rozszerzonym :D

łatwizna, zdawałam geogr. rozszerzona:)
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.