Saubber
Saubber
  26 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Jezeli dzisiaj na zewnatrz jest 0 stop. C a jutro ma byc dwa razy zimniej (2x) to jaka temperatura bedzie jutro ?

RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  26 Septiembre 2008

- 2 stopnie :woot:

...Ignorance is bliss...
MiLkaMiLeNka91
MiLkaMiLeNka91
  26 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte:

obejrzyj prognozę.
Saubber
Saubber
  26 Septiembre 2008

a niby dlaczego -2 ?

JeR
JeR
  26 Septiembre 2008

zamień temperaturę na Kelviny podziel przez dwa, potem znów na Celsjusze i odpowiedz gotowa :)

xXxRunTheShowxXx
xXxRunTheShowxXx
  26 Septiembre 2008

0 :woot:

[color=white].......

agniesiaO3
agniesiaO3
  26 Septiembre 2008
Nie powiedzieliście jakich stopni. Załużmy, że stopni celcjusza. Zamienimy to na farenheita wyjdzie 32. Teraz podzielimy na 2 - 16 stopni farenheita. Spowrotem zamienimy na stopnie celcjusza, -8,88888888888889. TAki wynik nie może być więc zaokranglamy do -8.9 stopni celciusza.

Odp. Jeżeli dzisiaj jest o stopni celciusza a jutro ma być dwa razy zimniej to tęperatura jutrzejsza wyniesie -8.9 stopni celcjusza.

znalazłam takie rozwiązanie w necie, chociaz myślę ze to nie ma rozwiązania....;p
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  26 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a niby dlaczego -2 ?

nie wiem .. było 0
- 1 to jest zimniej niż 0
- 2 to dwa razy zimniej niż 0

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie powiedzieliście jakich stopni. Załużmy, że stopni celcjusza.

jest w pytaniu że C

Konto usunięte
Konto usunięte: Zamienimy to na farenheita wyjdzie 32. Teraz podzielimy na 2 - 16 stopni farenheita. Spowrotem zamienimy na stopnie celcjusza, -8,88888888888889. TAki wynik nie może być więc zaokranglamy do -8.9 stopni celciusza. Odp. Jeżeli dzisiaj jest o stopni celciusza a jutro ma być dwa razy zimniej to tęperatura jutrzejsza wyniesie -8.9 stopni celcjusza.

można się bawić i tak ... ale to juz nie to samo
...Ignorance is bliss...
agniesiaO3
agniesiaO3
  26 Septiembre 2008
RexMundi
RexMundi: można się bawić i tak ... ale to juz nie to samo

tak ja wiem znalazłam tak na innej stronce :]
XxXpawelekxDxXx
XxXpawelekxDxXx
  27 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jezeli dzisiaj na zewnatrz jest 0 stop. C a jutro ma byc dwa razy zimniej (2x) to jaka temperatura bedzie jutro ?

0 stop.C chyba
XxXpawelekxDxXx
XxXpawelekxDxXx
  27 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Nie powiedzieliście jakich stopni. Załużmy, że stopni celcjusza. Zamienimy to na farenheita wyjdzie 32. Teraz podzielimy na 2 - 16 stopni farenheita. Spowrotem zamienimy na stopnie celcjusza, -8,88888888888889. TAki wynik nie może być więc zaokranglamy do -8.9 stopni celciusza.

a gdybyś miała np 4 stop.C i miała to na dwa podzielić to wyszło by ci 2 stop.C a zamieniając na kelwiny i potem spowrotem na C to wyjdą dwa różne wyniki
Deathbreaker
Deathbreaker
  27 Septiembre 2008

na kelwiny

neochrysaor
neochrysaor
  27 Septiembre 2008

Czy 0 stopni to zimno?

Pytanie jest 2x zimniej. A wiesz, że jest 0 stopni. Ale czy uznajemy, że 0 stopnii to jest to zimno? Może 0 stopni to ciepło? Jeśli tak to jutro nie może być 2x zimniej ponieważ dzisiaj jest ciepło, a nie zmino.

neochrysaor
neochrysaor
  27 Septiembre 2008

0 stopni, i co proponujecie w kelvinach, stopniach?

Śmieszne to jest. Albo zadanie jest źle skonstruowane (brak informacji o rodzaju stopnii), albo moja odpowiedź jest prawidłowa.

Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.