Jezeli dzisiaj na zewnatrz jest 0 stop. C a jutro ma byc dwa razy zimniej (2x) to jaka temperatura bedzie jutro ?
lista tematów
Pytanie o temperature... logika
Nie powiedzieliście jakich stopni. Załużmy, że stopni celcjusza. Zamienimy to na farenheita wyjdzie 32. Teraz podzielimy na 2 - 16 stopni farenheita. Spowrotem zamienimy na stopnie celcjusza, -8,88888888888889. TAki wynik nie może być więc zaokranglamy do -8.9 stopni celciusza.
Odp. Jeżeli dzisiaj jest o stopni celciusza a jutro ma być dwa razy zimniej to tęperatura jutrzejsza wyniesie -8.9 stopni celcjusza.
znalazłam takie rozwiązanie w necie, chociaz myślę ze to nie ma rozwiązania....;p
Odp. Jeżeli dzisiaj jest o stopni celciusza a jutro ma być dwa razy zimniej to tęperatura jutrzejsza wyniesie -8.9 stopni celcjusza.
znalazłam takie rozwiązanie w necie, chociaz myślę ze to nie ma rozwiązania....;p
nie wiem .. było 0
- 1 to jest zimniej niż 0
- 2 to dwa razy zimniej niż 0
jest w pytaniu że C
Konto usunięte: Zamienimy to na farenheita wyjdzie 32. Teraz podzielimy na 2 - 16 stopni farenheita. Spowrotem zamienimy na stopnie celcjusza, -8,88888888888889. TAki wynik nie może być więc zaokranglamy do -8.9 stopni celciusza.
można się bawić i tak ... ale to juz nie to samo
...Ignorance is bliss...
Konto usunięte: Nie powiedzieliście jakich stopni. Załużmy, że stopni celcjusza. Zamienimy to na farenheita wyjdzie 32. Teraz podzielimy na 2 - 16 stopni farenheita. Spowrotem zamienimy na stopnie celcjusza, -8,88888888888889. TAki wynik nie może być więc zaokranglamy do -8.9 stopni celciusza.
a gdybyś miała np 4 stop.C i miała to na dwa podzielić to wyszło by ci 2 stop.C a zamieniając na kelwiny i potem spowrotem na C to wyjdą dwa różne wyniki