Mam kilka pytań dotyczących "Świętoszka" Moliera
- Gdzie na samym początku utworu podziewał się Orgon?? Był chyba w jakiejś podróży ale wie ktoś w jakiej??
- Kto był starszy Damis czy Marianna? Elmira nie była ich matką?
- co to za ważny dokument Tartuffe zwinął Orgonowi??
Jeżeli ktoś coś o tym wie to proszę o odpowiedzi. Szukałam już długo (google) ale bez skutku :/ pozdrawaim:)
lista tematów
Świetoszek strona 1 z 2
`And you can feel without a touch,
And you will hear without speakers.
Of course, you'll see without TV,
And we will run without sneakers. `
And you will hear without speakers.
Of course, you'll see without TV,
And we will run without sneakers. `

Konto usunięte: - Gdzie na samym początku utworu podziewał się Orgon?? Był chyba w jakiejś podróży ale wie ktoś w jakiej??
- Kto był starszy Damis czy Marianna? Elmira nie była ich matką?
- co to za ważny dokument Tartuffe zwinął Orgonowi??
poszukaj na google w opracowaniach.
masa tego jest trzeba tylko chcieć poszukać ;/
chyba ktoś tutaj oszukuje -.=
ale WY jesteście!!! Lekture przeczytałam, w google szukałam i to nie mało:/ nie lubie zakładać tu tematów, bo zawsze dostanie mi się od mądrzejszych, ale myślałam ze ktoś z WAS moze to przeczytał albo znalazł gdzieś o tym informacje i mi pomoże...
aha i w treści nie ma takich konkretnych informacji najwyżej tzreba się domyślać. no nie czytaliście czy coo ?? ;>
dzięki
Konto usunięte: Jeżeli ktoś coś o tym wie to proszę o odpowiedzi. Szukałam już długo (google) ale bez skutku :/ pozdrawaim:)
prościej jest zajrzeć do książki i przeczytać :)
sama się nad tym zastanawiam... przychodzą tu takie france jak Ty i myślą, że im się zadanie domowe poda na tacy....
to przeczytaj drugi raz....
bajerka20 ... nie wiesz nie gadaj oki? albo poczytaj sobie wszystko. to nie jest praca domowa, z resztą kto by takie pytanka w liceum zadawał, skoro nie czytałaś lektury(tak sądze) to nie wiesz ze nie ma tam konkretnych odpowiedzi na te pytania i skoro nie umiesz mi pomóc to po co się odzywasz? bo możesz? ok tylko po co? buahahahaa