Martaxx92xx
Martaxx92xx
  21 Septiembre 2008 (pierwszy post)
Mam kilka pytań:
Q1: Czy żeby zostać w przyszłości dziennikarką w GAZECIE (podkreślam) najlepiej wybrać się na studia dziennikarskie czy na Uniwersytet Nauk Politycznych (ostatnio o takim czymś słyszałam i za bardzo nie wiem ocb.).
Q2. Ile zarobi mniej więcej taka dziennikarka (wiem, zależy od gazety itd. ale chcę wiedzieć tak w przybliżeniu) ??
Q3. Czy do takiej pracy wystarczy jeden kierunek studiów czy potrzeba kilku?
Q4. I jeszcze jedno: Co można robić po kierunku hotelarstwo (chodzi o studia oczywiście)
dziękuję za odpowiedzi (te normalne ofc):ninja: a osoby które znowu będą mi tu wklejać google, niech nic lepiej nie piszą, bo w googlach już patrzałam a teraz chcę poznać zdanie innych. Chyba wszystko jasne ;[ ;*
naszMalpiGaj
naszMalpiGaj
  21 Septiembre 2008
Wszystko zalezy od tego jakim dziennikarzem chcesz byc sportowym(pisac w gazecie sportowej) plotkarskim(pisac w czasopismach np.bravo,party,zycie na goraco i brukowcach takich jak fakt czy super express) a jesli chcesz byc dziennikarzem pubicystycznym tzn pisac w gazetach zajmujacych sie polityka takich jak Angora etc. to mozliwe ze UNP rowniez by bylo tu wskazane ale jak idziesz na dziennikarstwo to wybierasz dziedzine;]
Zarobki sa rozne zalezy od tego jak bedziesz sie spelniac w pracy
Po hotelarstwie mozesz byc kierownikiem czy zarzadca jakiegos hotelu
wiolka7345
wiolka7345
  21 Septiembre 2008

a ja jestem w liceum dziennikarskim i wszystko nam powiedzieli co i jak ;))

Ajra
Reputacja: 7 | BluzgometrTM: 2
Ajra
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a ja jestem w liceum dziennikarskim i wszystko nam powiedzieli co i jak ;))

W takim razie mogłabyś się tą wiedzą podzielić ;)
spread my wings and fly hold my head up high
Martaxx92xx
Martaxx92xx
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a ja jestem w liceum dziennikarskim i wszystko nam powiedzieli co i jak ;))

No spoko, tylko ja jestem w LO bo u nas nie ma liceum dziennikarskiego.
Z twojej wypowiedzi nic konkretnego się nie dowiedziałam oprócz tego że ty jesteś w liceum dziennikarskim co mało mnie interesuje.
Może jakieś szczegóły?
kathariss
kathariss
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Mam kilka pytań: Q1: Czy żeby zostać w przyszłości dziennikarką w GAZECIE (podkreślam) najlepiej wybrać się na studia dziennikarskie czy na Uniwersytet Nauk Politycznych (ostatnio o takim czymś słyszałam i za bardzo nie wiem ocb.). Q2. Ile zarobi mniej więcej taka dziennikarka (wiem, zależy od gazety itd. ale chcę wiedzieć tak w przybliżeniu) ?? Q3. Czy do takiej pracy wystarczy jeden kierunek studiów czy potrzeba kilku? dziękuję za odpowiedzi (te normalne ofc) a osoby które znowu będą mi tu wklejać google, niech nic lepiej nie piszą, bo w googlach już patrzałam a teraz chcę poznać zdanie innych. Chyba wszystko jasne ;[ ;*

- To musisz nam tu ściślej napisać jakie konkretnie dziennikarstwo Cie interesuje.
- Tak się nie da przybliżyc. W jakiejś dziurze, gazecie z małym nakładem, a najlepiej jeszcze mając malo znaczącą rubrykę, to pewnie nawet poniżej średniej krajowej, zupełnie co innego, gdy mówimy o szefach dzialów w prestiżowych gazetach.
-Takiej, czyli jakiej :ninja: Jak juz wyzej wspomnialam, zalezy gdzie Ty chcesz konkretnie pracować.

Ojj, jakaś roztrzepana z Ciebie ta dziennikarka będzię :ninja:
xMadaFuckaPrincesx
xMadaFuckaPrincesx
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte:

ja ide do Liceum o profilu dziennikarskim xD
ii na pewno nie chcialabym pisac potem w jakims bravo czy cos takiego:D
interesuja mnie raczej te powazniejsze tematy^^
ii sama tak na prawde nie wiem co i jak :P
uzak
uzak
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Q1: Czy żeby zostać w przyszłości dziennikarką w GAZECIE (podkreślam) najlepiej wybrać się na studia dziennikarskie czy na Uniwersytet Nauk Politycznych (ostatnio o takim czymś słyszałam i za bardzo nie wiem ocb.). Q2. Ile zarobi mniej więcej taka dziennikarka (wiem, zależy od gazety itd. ale chcę wiedzieć tak w przybliżeniu) ?? Q3. Czy do takiej pracy wystarczy jeden kierunek studiów czy potrzeba kilku? Q4. I jeszcze jedno: Co można robić po kierunku hotelarstwo (chodzi o studia oczywiście)

1. na studia dziennikarskie :ninja:
2. zalezy od stażu. na początku niewiele.
3. kilka nie zaszkodzi a tylko pomoze :ninja:
4. hotelować..
smielaq89
smielaq89
  21 Septiembre 2008

jeśli ktoś chce być dziennikarzem to studia dziennikarskie są ostatnim miejscem na które powinien trafić... ;)

Martaxx92xx
Martaxx92xx
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jeśli ktoś chce być dziennikarzem to studia dziennikarskie są ostatnim miejscem na które powinien trafić... ;)

:szok: A dlaczego?!
baskas4
baskas4
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Q1: Czy żeby zostać w przyszłości dziennikarką w GAZECIE (podkreślam) najlepiej wybrać się na studia dziennikarskie czy na Uniwersytet Nauk Politycznych (ostatnio o takim czymś słyszałam i za bardzo nie wiem ocb.).

słyszałam, że lepiej iść np. na politologię, a po tym kierunku zostać dziennikarzem. wtedy ma się obycie w innych dziedzinach.
smielaq89
smielaq89
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: A dlaczego?!

Bo tam gówno uczą :P

Najlepiej skończyć jakieś inne studia (zgodnie z jakąś dziedziną) a potem jakiś kurs.
Paulinessa16
Paulinessa16
  21 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Q1: Czy żeby zostać w przyszłości dziennikarką w GAZECIE (podkreślam) najlepiej wybrać się na studia dziennikarskie czy na Uniwersytet Nauk Politycznych (ostatnio o takim czymś słyszałam i za bardzo nie wiem ocb.).

dziennikarskie.
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.