amichal17
amichal17
  16 Septiembre 2008 (pierwszy post)

mam takie zapytanie...
więc, czy będąc po 18 roku życia moge sobie sam pisać usprawiedliwienia?? (bo zwolnień chyba nie) ...
próbowałem podpytać nauczycieli ale nie byli zbyt chętni o tym rozmawiać...
więc jeśli ktoś wie coś na ten temat to byłbym wdzięczny za odpowiedź ... ;D

vToTylkoJav
vToTylkoJav
  16 Septiembre 2008

ja sobie sama pisalam zwolnienia i usprawiedliwienia od 14 roku zycia...

amichal17
amichal17
  16 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ja sobie sama pisalam zwolnienia i usprawiedliwienia od 14 roku zycia...

no wiem że tak można ale wiesz mi chodzi o taki bardziej legalny sposób xD
żeby tak bez przypału ;)
Sobek8989
Sobek8989
  16 Septiembre 2008

Ja to robiłem od początku gimnazjum.
Po roku otworzyłem nawet mały biznes. Za zwolnienia brałem 1zł, za usprawiedliwianie wagarów 1.50zł-2zł...zależy od zaawansowania znajomości z potencjalnym delikwentem.

egzekutor90gol
egzekutor90gol
  16 Septiembre 2008

to zależy od regulaminu szkoły, ale nawet jeśli w regulaminie jest, że nie wolno, to zawsze możesz się kłócić :tak:

ona268
ona268
  16 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Po roku otworzyłem nawet mały biznes. Za zwolnienia brałem 1zł, za usprawiedliwianie wagarów 1.50zł-2zł...zależy od zaawansowania znajomości z potencjalnym delikwentem.

:crylol:
Pewnie kupę szmalu na tym zarobiłeś :mrgreen:
Sobek8989
Sobek8989
  16 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Pewnie kupę szmalu na tym zarobiłeś

Gdybym to przeliczył to uzbierała by się spora sumka :ziober2: I tak wszystko na bieżąco rozwalałem :)
amichal17
amichal17
  16 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: to zależy od regulaminu szkoły, ale nawet jeśli w regulaminie jest, że nie wolno, to zawsze możesz się kłócić

thX :tak:

Konto usunięte
Konto usunięte: Ja to robiłem od początku gimnazjum. Po roku otworzyłem nawet mały biznes. Za zwolnienia brałem 1zł, za usprawiedliwianie wagarów 1.50zł-2zł...zależy od zaawansowania znajomości z potencjalnym delikwentem.

bardzo sprytnie ;D
Sobek8989
Sobek8989
  16 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: bardzo sprytnie ;D

Zawsze to jakieś dodatkowe kieszonkowe, bez wysiłku...a wagarowiczów nie brakowało :ziober2: Także stałe źródło dochodów
WrednaMisia
WrednaMisia
  16 Septiembre 2008

W wiekszośći szkół nie można :)

DeliciousJelly
DeliciousJelly
  16 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: więc, czy będąc po 18 roku życia moge sobie sam pisać usprawiedliwienia?? (bo zwolnień chyba nie) ...

W naszym statucie szkoły jest napisane, że jeśli uczeń skończy 18 lat, a rodzicie wyrażą taką zgodę, to sam może się usprawiedliwiać. ;) Nie wiem jak u Ciebie.
Z resztą ja sobie pisałam usprawiedliwienia od 12 roku życia, także wielkiej zmiany u mnie nie było. xd
justisssia
justisssia
  16 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: więc, czy będąc po 18 roku życia moge sobie sam pisać usprawiedliwienia?? (bo zwolnień chyba nie) ...

U mnie było tak - dyrektor dał uczniom wybrać - albo przynoszą tak jak do tej pory usprawiedliwienia od rodziców, albo piszą sami. Ale, jeśli pisaliby sami to musieliby swoje usprawiedliwienie potwierdzać dodatkowo zwolnieniem lekarskim.
Więc wybraliśmy, że piszą rodzice.. bo i tak pisaliśmy sami.
baskas4
baskas4
  16 Septiembre 2008
Konto usunięte

w mojej szkole osoby, które ukończyły 18 lat muszą mieć zwolnienie lekarskie.
Nauczyciele teoretycznie nie powinni przyjmować wtedy zwolnień od rodziców. Teoretycznie, bo w praktyce wyglądało to zupełnie inaczej.
arielosxD
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 12
arielosxD
  16 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale wiesz mi chodzi o taki bardziej legalny sposób xD

od 18 roku zycia masz prawo sie sam zwolnic nie musisz nawet pisac uspr. wystarczy powiesz wychowawcy ze idziesz tam i tam i i idzesz
WrednaMisia
WrednaMisia
  17 Septiembre 2008
arielosxD
arielosxD: od 18 roku zycia masz prawo sie sam zwolnic nie musisz nawet pisac uspr. wystarczy powiesz wychowawcy ze idziesz tam i tam i i idzesz

Gówno prawda :]
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.