Czy w waszych szkołach mieliście kiedykolwiek międzynarodową wymianę uczniów ?
W tym roku macie ? Jeśli tak to do jakich krajów ?
W tym roku moja szkoła przystąpiła do projektu razem z Turcją , Hiszpanią , Węgrami i Słowacją .. mam nadzieję że gdzies pojadę . W końcu to ostatni rok .
lista tematów
: Wymiana : strona 1 z 3
Też mam taką nadzieję :P
Pojedziesz, jeśli jesteś w czołówce najlepszych uczniów szkoły, tak mi się wydaje. :)
Włosi, niemcy ukraina. ukraina do nas w tym roku nie przyjedzie bo im szkołe zalało niedawno
a skzoda bo tak za nimi tęsknie..
Konto usunięte: Pojedziesz, jeśli jesteś w czołówce najlepszych uczniów szkoły, tak mi się wydaje. :)
nie od tego to zalezy chyba .
to wymiana taneczno-muzyczna (:
musze umieć tańczy krakowiaka albo poloneza
lub umieć grać na jakimś instrumencie ;]
albo zrobić jakąs stronę internetową odnośnie tego projektu ! .
no, niestety ja nie mam..
ale myśle, że jak pójdę do liceum to będzie ;)
Konto usunięte: W tym roku moja szkoła przystąpiła do projektu razem z Turcją , Hiszpanią , Węgrami i Słowacją .. mam nadzieję że gdzies pojadę . W końcu to ostatni rok .
pojedziesz ;D życzę samych sukcesów ;)
ps. Hiszpanie są baaardzo mili ;D
Tak. Byłam w Niemczech na wymianie.
a teraz nie ma wymiany;]
Don't take life too seriously, you'll never get out alive.
Raczej w podobie tego zaistaniało w naszej szkole.
kilka dziewczyn od nas ze szkoły(nie pamiętam ile dokładnie) wyjechało na rok za granicę. W tym wliczała się Francja Niemcy Hiszpania i jeszcze jakiś kraj. Generalnie chodziło o to, że pracowały w hotelach by się utrzymać, przy okazji przed wyjazdem z każdego kraju musiały zdać egzamin z danego języka. Wydaję się, że było ciężko, ale z tego co opowiadały nie było aż tak źle. Z tego co byłam poinformowana 4 miesiące w każdym z państw były.