Juvart
Juvart
  8 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Jak Twoja szkoła radzi sobie z przemocą ?- jakie skutki mają osoby które jej stosują?
Nie zdał u Was ktoś przez naganne zachowanie?
Czy zdarzyło Ci się aby nauczyciel Cię wyzywał, lub w bardzo konkretny sposób wyśmiał lub obraził? (pytanie skierowane także do osób ze studiów, czy profesor kiedyś Was obraził itd? ))
Uderzył Cię kiedyś nauczyciel lub kogoś z Twojego otoczenia?

justisssia
justisssia
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak Twoja szkoła radzi sobie z przemocą ?- jakie skutki mają osoby które jej stosują?

U mnie w szkole nie było przemocy, w końcu szkoła z klasą..

Konto usunięte
Konto usunięte: Uderzył Cię kiedyś nauczyciel lub kogoś z Twojego otoczenia?

Nauczyciel nie.

Konto usunięte
Konto usunięte: Czy zdarzyło Ci się aby nauczyciel Cię wyzywał, lub w bardzo konkretny sposób wyśmiał lub obraził?

Nie.
Juvart
Juvart
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: U mnie w szkole nie było przemocy, w końcu szkoła z klasą..

aha, to nie to co u mnie:D - syf i ubóstwo
uzak
uzak
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak Twoja szkoła radzi sobie z przemocą ?- jakie skutki mają osoby które jej stosują? Nie zdał u Was ktoś przez naganne zachowanie? Czy zdarzyło Ci się aby nauczyciel Cię wyzywał, lub w bardzo konkretny sposób wyśmiał lub obraził? (pytanie skierowane także do osób ze studiów, czy profesor kiedyś Was obraził itd? )) Uderzył Cię kiedyś nauczyciel lub kogoś z Twojego otoczenia?

chodzę na studia ale jak narazie mam praktyki w podstawówce i gimnazjum i tak jak w wiekszosci szkól jest porozumienie z policją i sądem jezeli chodzi o przemoc itd. procedura jest jak w wiekszosci przypadków najpierw nauczyciel pozniej pedagog pozniej nauczyciel pedagog i rodzice. pogadanki typu nie mozna nie wolno itd. bądź konsekwencje typu zawieszenie w prawach ucznia bądź nawet wydalenie ze szkoly.
Nie przypominam sobie by ktos nie zdał z powodu zachowania.
Nie zdarzyl sie taki incydent jednak słyszalam ze na studiach na ktore uczeszczam jest jedna kobieta ktora kaze przy odpowiedzi kaze chowac sie za szafe badz pod biurko poniewaz jak ona twierdzi nie moze sie patrzec na studentów poniewaz robi jej sie niedobrze.
Nigdy mnie nie uderzyl jednak pamietam iz taki incydent rzeczywiscie rozegrał sie na moich oczach mimo ze uczen nie ponosil zadnej winy nawet zeby go ukarać slownie.
nic jednak nie dalo sie zrobic. bylam wtedy z 2 klasie podstawówki.
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak Twoja szkoła radzi sobie z przemocą ?- jakie skutki mają osoby które jej stosują?

nie było mnie dawno w szkole...
ale nie nie było takich problemów
chociaż w podstawówce.. oficjalnie miałem mafię :woot:

Konto usunięte
Konto usunięte: Nie zdał u Was ktoś przez naganne zachowanie?

nie

Konto usunięte
Konto usunięte: Czy zdarzyło Ci się aby nauczyciel Cię wyzywał, lub w bardzo konkretny sposób wyśmiał lub obraził? (pytanie skierowane także do osób ze studiów, czy profesor kiedyś Was obraził itd? ))

cóż....bywają nauczyciele.. którzy lubię czasami dowalić uczniowi tekstem..
jednak obydwie strony odbierają to jako żart

wyzwiska jako takie ..nie nie zdarzyło się

Konto usunięte

w LO nie.. w podstawówce tak ..
mojego kumpla spoliczkował 3 razy (ciekawa sytuacja)
a mnie ksiądz podniósł za uszy.... a żeby się smażył w piekle
...Ignorance is bliss...
666kamilka666
666kamilka666
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Jak Twoja szkoła radzi sobie z przemocą ?- jakie skutki mają osoby które jej stosują? Nie zdał u Was ktoś przez naganne zachowanie? Czy zdarzyło Ci się aby nauczyciel Cię wyzywał, lub w bardzo konkretny sposób wyśmiał lub obraził? (pytanie skierowane także do osób ze studiów, czy profesor kiedyś Was obraził itd? )) Uderzył Cię kiedyś nauczyciel lub kogoś z Twojego otoczenia?

Nie ma przemocy.
Nie zdarzyło się.
Obraził, wyzwał i wogóle. Jak byłam w podstawówce.
Ktoś z mojego otoczenia? Pewnie ;-). Nauczycielowi bym oddała, gdyby mnie oderzył ręką. Ale byłam bita wskaźnikiem czy liniją :mrgreen:
Juvart
Juvart
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Nigdy mnie nie uderzyl jednak pamietam iz taki incydent rzeczywiscie rozegrał sie na moich oczach mimo ze uczen nie ponosil zadnej winy nawet zeby go ukarać slownie.

niestety owy fakt mnie nie dziwi, niektórzy nie panują nad emocjami ;)
Juvart
Juvart
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Ktoś z mojego otoczenia? Pewnie ;-). Nauczycielowi bym oddała, gdyby mnie oderzył ręką. Ale byłam bita wskaźnikiem czy liniją

trzeba było oddać :)

RexMundi
RexMundi: w LO nie.. w podstawówce tak .. mojego kumpla spoliczkował 3 razy (ciekawa sytuacja) a mnie ksiądz podniósł za uszy.... a żeby się smażył w piekle

trzeba było to zgłosić
666kamilka666
666kamilka666
  8 Septiembre 2008
RexMundi
RexMundi: a mnie ksiądz podniósł za uszy....

też tak było u mnie w szkole :D

RexMundi
RexMundi: chociaż w podstawówce.. oficjalnie miałem mafię

ja w podstawówce byłam psichiczną, toksyczną koleżanką, która psychicznie się znęcała nad innymi. W gazecie nawet pisało o tym :ziober2:

Konto usunięte
Konto usunięte: chodzę na studia

Pani nauczyciel czy pani pedagog z pani będize? ;p
uzak
uzak
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: niestety owy fakt mnie nie dziwi, niektórzy nie panują nad emocjami ;)

no tak. za moich czasów bylo troszke inaczej.. ale jakby teraz nauczyciele bili uczniów to by moze nie bylo tego co się dzieje.
666kamilka666
666kamilka666
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: trzeba było oddać :)

Znaczy nie to żebym miała cęgi czy coś, ale wiedziałam że mi się zasłużyło ;-).
I ogólnie to było tak pół żartem pół serio ;-)
Juvart
Juvart
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: no tak. za moich czasów bylo troszke inaczej.. ale jakby teraz nauczyciele bili uczniów to by moze nie bylo tego co się dzieje.

jednak uczniowie też biją nauczycieli, bo oni nic nie mogą zrobić. Kosmiczne sytuacje -wzajemnie się pozabijają
baskas4
baskas4
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: jakie skutki mają osoby które jej stosują?

komisja wychowawcza, policja, wyrzucenie ze szkoły.
W zalezności od tego jak bardzo została druga osoba pobita.
Konto usunięte
Konto usunięte: Czy zdarzyło Ci się aby nauczyciel Cię wyzywał, lub w bardzo konkretny sposób wyśmiał lub obraził?

Tylko w żartach całą klasę. Nikt tego nie bierze na serio.
Konto usunięte

Nauczycielka klepnie książką ;d
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: trzeba było to zgłosić

kumpel zasłużył ... Ja tez bym oberwał..ale zdążyłem się schować w kabinie w wc

Po za tym.. uczniowie za dużo sobie pozwalają w szkole... czasy kiedy szkoła budziła szacunek, respekt już przeminęły

kiedyś to uczeń bał sie nauczycieli ..teraz jest odwrotnie .. a to źle.. źle dla szkoły i naszego społeczeństwa

:bye:
...Ignorance is bliss...
uzak
uzak
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Pani nauczyciel czy pani pedagog z pani będize? ;p

kazdy nauczyciel jest pedagogiem.
Bede nauczycielem logopedą.

Konto usunięte
Konto usunięte: jednak uczniowie też biją nauczycieli, bo oni nic nie mogą zrobić. Kosmiczne sytuacje -wzajemnie się pozabijają

cóz zdarza sie.
Ale ja sie nie dziwie :ninja:
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.