XxXSweetXBoyXxX
XxXSweetXBoyXxX
  8 Septiembre 2008 (pierwszy post)

Witam Was^^ :P Mam mały taki problemik :D Odnośnie części mowy! :D Pomożecię?:>

Muszę odmienić przez części mowy 5 słów. A nie za bardzo mi wychodzi ;/
Jak możecie to HELP!!

Szczerej -
Przyjaźń -
Jej -
Otworzyła -
Dwudziestym -

Z góry dziękuje.

06Patka10
06Patka10
  8 Septiembre 2008

nie powiem ci bo sama tego nigdy nie umielamam... ale chodzi o to to chyba ze przymiotnik liczebnik chyba to...
albo i nie :and:

XxXSweetXBoyXxX
XxXSweetXBoyXxX
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: nie powiem ci bo sama tego nigdy nie umielamam... ale chodzi o to to chyba ze przymiotnik liczebnik chyba to... albo i nie

Hehe ;] :P Właśnie o to chodzi :D
06Patka10
06Patka10
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Szczerej - Przyjaźń ---- Jej -czogo czego chyba Otworzyła -czasownik bo co zrobila Dwudziestym - liczebnik bo ilosc

mmmm zaczynam madrzec :zakochany: na stare lata :P
XxXSweetXBoyXxX
XxXSweetXBoyXxX
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: XxXSweetXBoyXxX:Szczerej - Przyjaźń ---- Jej -czogo czego chyba Otworzyła -czasownik bo co zrobila Dwudziestym - liczebnik bo ilosc mmmm zaczynam madrzec na stare lata :P

No nie za bardzo tak :D To ma być coś takiego np: "Uśmiechnął się - Czasownik, czas przyszły, 3 os. liczby pojedynczej, rodzaj męski, tryb oznajmujący, itd... " ;]
06Patka10
06Patka10
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: No nie za bardzo tak :D To ma być coś takiego np: "Uśmiechnął się - Czasownik, czas przyszły, 3 os. liczby pojedynczej, rodzaj męski, tryb oznajmujący, itd... " ;]

ojeju no ale w dobrym kierunku myslalam to sie liczy :tak:
Efalincia
Reputacja: 0 | BluzgometrTM: 0
Efalincia
  8 Septiembre 2008

cześ=ci mowy czyli co?????????

XxXSweetXBoyXxX
XxXSweetXBoyXxX
  8 Septiembre 2008
Efalincia
Efalincia: cześ=ci mowy czyli co?????????

Hmm... Głupi to nie jestem ale z tym to miałem zawsze trudności ...

Trzeba odmienić 5 słów przez Części Mowy! :D

Szczerej -
Przyjaźń -
Jej -
Otworzyła -
Dwudziestym -
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Uśmiechnął się - Czasownik, czas przyszły,

Chyba przeszły?
Przyszły to by był uśmiechnie się.

Konto usunięte
Konto usunięte: Przyjaźń -

No to jest rzeczownik.

Konto usunięte
Konto usunięte: Otworzyła

Czasownik, czas przeszły, 3os liczby pojedynczej, rodzaj żeński, tryb oznajmujący.

Szczerze powiedziawszy to nie wiem po co to. W liceum tego już nie ma .
smyku1910
smyku1910
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Muszę odmienić przez części mowy 5 słów. A nie za bardzo mi wychodzi ;/ Jak możecie to HELP!! Szczerej - Przyjaźń - Jej - Otworzyła - Dwudziestym -

Ja nie wiem po co to forum jest? Żeby odrabiano prace domowe za innych? Uczenie lenistwa? Ja jakoś żadnych for nie miałem do pomocy, korzystałem z tego co było i jakoś potrafiłem to rozwiązać...
drobnymaczek
drobnymaczek
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Ja nie wiem po co to forum jest? Żeby odrabiano prace domowe za innych? Uczenie lenistwa? Ja jakoś żadnych for nie miałem do pomocy, korzystałem z tego co było i jakoś potrafiłem to rozwiązać...

:tak:

niektórzy to chyba zamiast w książki to tylko i wyłącznie na fotka peel wskakują i .. o!

no bez przesady, od czego macie głowę na karku?!

nie żebym się wymądrzała, ale to raczej banalne zadanie:P

zrobisz sam - się nauczysz:)
Konradziq
Konradziq
  8 Septiembre 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Muszę odmienić przez części mowy 5 słów.

:and:
Do jakiej szkoły chodzisz?
Jeśli to nie jest podstawówka, to wróć się do niej...

Aa... Google nie gryzą...
Jeśli rzeczywiście to Ci wyleciało z głowy, to mogłeś chociaż poszukać, coś samemu zrobić, a potem ewentualnie się zapytać, czy dobrze...
jej - zaimek dzierżawczy (przymiotny, jeśli jest to np. 'jej ołówek'; lub rzeczowny, jeśli np. 'Nie widziałem jej przez 2 lata'), (w drugim przypadku) w dopełniaczu, l.poj., r. żeński
otworzyła - czasownik, cz. przeszły, 3os. l.poj., r. żeński, tryb oznajmujący (koniugacja ->odmiana przez osoby)
dwudziestym - liczebnik porządkowy w narzędniku, l.poj., r.męski/nijaki
(wszystko zależy od kontekstu zdania... np. przy 'dwudziestym' może stać rzeczownik 'dzieckiem' -> wtedy jest rodzaj nijaki)

(I żeby mi to było ostatni raz! :mrgreen: )
RexMundi
Reputacja: -46 | BluzgometrTM: 13
RexMundi
  8 Septiembre 2008

brakuje działu... ZADANIA DOMOWE

...Ignorance is bliss...
smyku1910
smyku1910
  8 Septiembre 2008

nie brakuje, a nie powinno go być wg mnie, bo owszem znajdą się osoby, które serio nie dają sobie z czymś rady, szukały wszędzie i ostatecznie wpadły tutaj po pomoc, ale większość to śmierdzące lenie, które czekają tutaj na frajerów- do roboty!

XxXSweetXBoyXxX
XxXSweetXBoyXxX
  8 Septiembre 2008
Konradziq
Konradziq:

Konradziq
Konradziq: XxXSweetXBoyXxX:Muszę odmienić przez części mowy 5 słów. Do jakiej szkoły chodzisz? Jeśli to nie jest podstawówka, to wróć się do niej... Aa... Google nie gryzą... Jeśli rzeczywiście to Ci wyleciało z głowy, to mogłeś chociaż poszukać, coś samemu zrobić, a potem ewentualnie się zapytać, czy dobrze... ___________________________ Nie powinienem Ci tego podawać 'na tacy'... ale masz: szczerej - przymiotnik w bierniku, l.poj., r. żeński (deklinacja ->odmiana przez przypadki) przyjaźń - rzeczownik w mianowniku, l.poj., r. żeński (to samo) jej - zaimek dzierżawczy (przymiotny, jeśli jest to np. 'jej ołówek'; lub rzeczowny, jeśli np. 'Nie widziałem jej przez 2 lata'), (w drugim przypadku) w dopełniaczu, l.poj., r. żeński otworzyła - czasownik, cz. przeszły, 3os. l.poj., r. żeński, tryb oznajmujący (koniugacja ->odmiana przez osoby) dwudziestym - liczebnik porządkowy w narzędniku, l.poj., r.męski/nijaki (wszystko zależy od kontekstu zdania... np. przy 'dwudziestym' może stać rzeczownik 'dzieckiem' -> wtedy jest rodzaj nijaki)(I żeby mi to było ostatni raz! )

Nie jestem leniem i jest to w technikum ;):P Ale z polskim zawsze miałem trudności a szczególnie z tym. Dziękuje Ci z całego serca ;)

Pozdrawiam
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.