Cieszycie sie?? :>
Jak idziecie ubrani?? na galowo czy tez nie?? :>
w ogle idziecie na rozpoczecie roku??
lista tematów
Jutro juz szkola:D strona 4 z 8
Mam rozumieć, że wypowiadam się jak rasowy stary pryk :P
SkazanaNaBana: a to za sprawą tego, że trzeba się tez przygotować z przedmiotów zawodowych do egzaminu zawodowego.
Oczywiście, bo w technikum wiekszy nacisk kladą na zawód, a teraz z samym zawodem, bez wyższego wykształcenia cięzko się wybić. Nie tweirdze, że ktoś po technikum nie ma szans na studia, ale jednak są one duzo mniejsze, więć jeżeli ktoś mi powie, że technikum jest jak LO, tylko że ma się jeszcze zawód, to wyśmieje

Konto usunięte: Oczywiście, bo w technikum wiekszy nacisk kladą na zawód, a teraz z samym zawodem, bez wyższego wykształcenia cięzko się wybić. Nie tweirdze, że ktoś po technikum nie ma szans na studia, ale jednak są one duzo mniejsze, więć jeżeli ktoś mi powie, że technikum jest jak LO, tylko że ma się jeszcze zawód, to wyśmieje
z drugiej strony ktos kto nie zda egzaminu zawodowego jest jak po LO - tylko ma rok w plecy

No rozumiem, ale prawda jest taka, że jedyna sensowna korzyść technikum to zawód po 4 latach nauki, oczywiście o ile się zda egzamin, jednak jezeli się slabo napisalo mature, to ciężko marzyć o dobrych studiach, a bez studiów...skończysz z zarobkiem poniżej sredniej krajowej ( generalizuje, ale wyksztalcenie to podstawa ).
Nie pocieszaj

Co studiujesz? ;>
SkazanaNaBana: drugiej strony ktos kto nie zda egzaminu zawodowego jest jak po LO - tylko ma rok w plecy
wtedy to już zupełnie "kaszana" :PP