katp
katp
  29 Agosto 2008 (pierwszy post)

Hejka :) Wie ktoś może,czy żeby dostać się na germanistykęto trzeba zdać maturę rozszerzoną z niemieckiego,czy wystarczy podstawowa?

uzak
uzak
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: żeby dostać się na germanistykęto trzeba zdać maturę rozszerzoną z niemieckiego,czy wystarczy podstawowa?

ludzie zdawali i podstawową ale wątpie by się po podstawowej utrzymać na studiach :and:
katp
katp
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ludzie zdawali i podstawową ale wątpie by się po podstawowej utrzymać na studiach

O to się nie boję,bo sama z siebie ucze sie niemieckiego i nie mam problemów :) Ale jednak rozszerzonej pisać nie chce bo tam trzeba pisać wypracowanie,a z gramatyki to idealna nie jestem :jezyk2: ;)
uzak
uzak
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: O to się nie boję,bo sama z siebie ucze sie niemieckiego i nie mam problemów :) Ale jednak rozszerzonej pisać nie chce bo tam trzeba pisać wypracowanie,a z gramatyki to idealna nie jestem ;)

eh no wiesz. na studiach jest wszystko. wiec czemuby nie doszlifowac wypracowan i innych form pisanych .
KamiQa
KamiQa
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: eh no wiesz. na studiach jest wszystko. wiec czemuby nie doszlifowac wypracowan i innych form pisanych .

ale na rozszerzonej moze jej się podwinąć noga i zawali sobie wszystko.
moja koleżanka zdala perfekcyjnie angielski. Z takich próbnych matur rozszerzonych z angielskiego nie spadała poniżej 15 punktów.
a na tej prawdziwej już wzieła rozszerzoną i poległa... miała coś 7 pkt chyba..
katp
katp
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale na rozszerzonej moze jej się podwinąć noga i zawali sobie wszystko. moja koleżanka zdala perfekcyjnie angielski. Z takich próbnych matur rozszerzonych z angielskiego nie spadała poniżej 15 punktów. a na tej prawdziwej już wzieła rozszerzoną i poległa... miała coś 7 pkt chyba..

Uuuu,to niemilo ;/ :(
Dlatego ja nie chcę ryzykować :jezyk:
uzak
uzak
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale na rozszerzonej moze jej się podwinąć noga i zawali sobie wszystko. moja koleżanka zdala perfekcyjnie angielski. Z takich próbnych matur rozszerzonych z angielskiego nie spadała poniżej 15 punktów. a na tej prawdziwej już wzieła rozszerzoną i poległa... miała coś 7 pkt chyba..

ja tylko radzę a co ona zrobi to juz jej sprawa. jak chce na germanistyke to niech sprawdza w necie jakiej matury gdzie wymagaja i gdize ona chce zdawac.
katp
katp
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: eh no wiesz. na studiach jest wszystko. wiec czemuby nie doszlifowac wypracowan i innych form pisanych .

Ale na studiach można robic tylko notatki,bo uczy się raczej "na własną rękę" :P
uzak
uzak
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale na studiach można robic tylko notatki,bo uczy się raczej "na własną rękę" :P

no to jak juz tam chcesz.
KamiQa
KamiQa
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: Ale na studiach można robic tylko notatki,bo uczy się raczej "na własną rękę" :P

ale musisz tez poradzić sobie z zaliczeniami ... nie sztuka robić tylko notatki -.-
katp
katp
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: ale musisz tez poradzić sobie z zaliczeniami ... nie sztuka robić tylko notatki -.-

Wiem ;] Zawsze dobrze mi szło z niemieckiego i o takie szczegóły się nie martwię,tym bardziej że przez 3 lata sama będę mogla nauczyć się zaawansowanie niemieckiego bo mam odpowiednie materiały itd ;]

Pozdro
Ajra
Reputacja: 7 | BluzgometrTM: 2
Ajra
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a z gramatyki to idealna nie jestem ;)

To powiem Ci szczerze, że będziesz miała problem :)
Byłam na anglistyce - znajoma na germanistyce.

Będziesz myślała, mówiła, pisała , czytała po niemiecku więc nie oczekuj, że ktoś będzie przymykał oko na Twoje braki w gramatyce , czym prędzej to doszlifuj.
spread my wings and fly hold my head up high
iZziaaa
iZziaaa
  29 Agosto 2008
Ajra
Ajra: Będziesz myślała, mówiła, pisała , czytała po niemiecku więc nie oczekuj, że ktoś będzie przymykał oko na Twoje braki w gramatyce , czym prędzej to doszlifuj.

dokladnie xD
doszlifuj i rozszerzona zdaj ;D
suzi017
suzi017
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte:

rozszerzona musi byc ;d
baskas4
baskas4
  29 Agosto 2008
Konto usunięte
Konto usunięte: a z gramatyki to idealna nie jestem ;)

to jak chcesz się utrzymać na germanistyce?
Dyskusja na ten temat została zakończona lub też od 30 dni nikt nie brał udziału w dyskusji w tym wątku.