Hello jak wy postrzegacie szkole
Waszym zdaniem jest ważna w zyciu czowieka czy raczej nie________
lista tematów
Szkoła okazuje się ważna strona 2 z 3
Konto usunięte: IncurableLove:A Ci co się teraz nie uczą, potem będą płakać, że bezrobotni są :[
Tak jakby ludzie po studiach zawsze mieli prace
A ci bez szkoły mają dobrą pracę? No nie wiem.. Ci po szkole przynajmniej w większości przypadków mają.. Trzeba wszędzie szukać. A nie pójść do urzędu pracy i czekać na cud.
Konto usunięte: A ci bez szkoły mają dobrą pracę? No nie wiem.. Ci po szkole przynajmniej w większości przypadków mają.. Trzeba wszędzie szukać. A nie pójść do urzędu pracy i czekać na cud.

Dziecię dużo zależy od tego po jakim się jest kierunku :]
Czasem ludzie po technikach są lepiej przyjmowani niż po studiach na jakimś kierunku
Nie znasz widze życia
Dziecię to możesz mówić do swoich kumpli.
Nie mam 15 lat i trochę wiem, więc nie bierz mnie za kolejne dziecko na fotce.
Dlatego rok temu właśnie poszłam do technikum, a nie LO, bo po LO na pewno mnie nie przyjmą do roboty. A tak będę mieć i zawód i maturę.
No nie bardzo , głupio tak do 25 letnich facetów mówić dziecię ;]
To masz 16 , też mi wielka różnica. Dla mnie jesteś dzieckiem bo masz troche dziecinne rozumowanie
Konto usunięte: Dlatego rok temu właśnie poszłam do technikum, a nie LO, bo po LO na pewno mnie nie przyjmą do roboty. A tak będę mieć i zawód i maturę.
Ale gorzej będziesz przygotowana do tej matury :)
Btw. naucz się cytować
Konto usunięte: To masz 16 , też mi wielka różnica. Dla mnie jesteś dzieckiem bo masz troche dziecinne rozumowanie

Byłaś w technikum, że wiesz, że będę gorzej przygotowana? To zależy od nauczycieli chyba..
A od mojego cytowania się odczep, nie jestem na tym portalu od kilku lat i mam prawo popełniać błędy.
16.5

Nie rób z siebie starszej niż jesteś

Konto usunięte: A od mojego cytowania się odczep, nie jestem na tym portalu od kilku lat i mam prawo popełniać błędy.
Zaznaczasz tekst i klikasz na "cytuj fragment"
Średnio ogarnięte dziecko z gimnazjum by się tego szybciej nauczyło ;]
Konto usunięte: Byłaś w technikum, że wiesz, że będę gorzej przygotowana? To zależy od nauczycieli chyba..
Niestety nie.
W liceach lepiej przygotowuja do matury gdyż nie jesteś obarczona tymi wszystkimi przedmiotami zawodowymi plus egzaminem na koniec
;]
A Ty nie rób z siebie nie wiadomo jak mądrej.. Jak kliknę 'cytuj całość' to oczywiście powiesz że nie umiem cytować. Jak ktoś jest zdeterminowany i interesuje się swoim przyszłym zawodem, to przedmioty zawodowe nie robią mu problemu.
A i radzę iść spać, bo ta minka jest już nudna.
Do widzenia, idę na inne forum, bo tu
nie można wyrazić swojej opinii.
Konto usunięte: A Ty nie rób z siebie nie wiadomo jak mądrej.. Jak kliknę 'cytuj całość' to oczywiście powiesz że nie umiem cytować.
Nie robie z siebie "niewiadomo jak mądrej" tylko głupio tak troche piszesz bo to wygląda jakbyś pisała do autorki tego tematu a nie do mnie.
Poza tym na logike to przeciez "cytuj całość" to całe się cytuje a "cytuj fragment" to dowolny fragment :]
Nie wiem co tu takiego trudnego do zrozumienia :]
Konto usunięte: Jak ktoś jest zdeterminowany i interesuje się swoim przyszłym zawodem, to przedmioty zawodowe nie robią mu problemu.
Ja poszłam do Ekonomika , po roku zrezygnowałam bo jednak nie dla mnie ten zawod :]
Do Technikum idą głównie Ci co nie mają zamiaru się uczyć dalej jedynie chcą mieć szybko maturę i zawód :)
;]
A kto broni ?:szok2:
jest ważna. Bez szkoły wszyscy byli by idiotami. no może nieliczni by się swoją inteligencją wybili pośród tłumu.
Ale szkoła to nie tylko nauka. To też integracja z ludzmi, rówieśnikami. Szkoła nie uczy nas tylko matmy czy fizyki ale też po troche zycia. Zauważcie ze spędzamy w niej większą połowe dnia... ;x a potem w domu jeszcze siezimy nad lekcjami -.-
Wg mnie szkoła jest potrzebna. Ale powinni ograniczyć prace domowe zeby ktoś miał też coś z zycia w domu. a nie tylko szkoła cały czas.